НОВИНИ ПЛЮС

22.05.2015

Кличко — Котвицькому: здай мандат

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до депутата Київради від фракції «УДАР-Солідарність» Сергія Котвицького, що веде скандальне будівництво на Осокорках, із закликом скласти депутатський мандат. «Якщо депутат ставить на перше місце свої бізнес-інтереси, то він не повинен перебувати в цьому залі. Депутат Київради Сергій Котвицький зараз перебуває в цьому залі. І я звертаюся до вас, щоб ви склали мандат», — насварив Кличко колегу на засіданні Київради.

Мер також попросив депутатів переглянути договір про право оренди земельної ділянки біля станції метро «Осокорки» у зв’язку з низкою протестів і сутичок, які виникли на цьому будівництві. Останнє прохання Кличка вельми не сподобалося депутатам: вони вказали градоначальнику, що формально забудовник має всі необхідні дозволи, а відтак позбавляти його їх — незаконно. Бурхлива перепалка на засіданні Київради навіть завадила його роботі, і мер був змушений оголосити перерву. А тим часом Сергій Котвицький узагалі відкараскується від будівництва на Осокорках торгового центру, через який уже отримали поранення до 30 активістів. «До товариства «Скай-Буд», із яким мене пов’язують, на сьогоднішній день я не маю ніякого відношення», — стверджує він.

І знову біометрика. Тепер внутрішня

З 1 січня 2016 року українці матимуть можливість оформити внутрішні біометричні паспорти. Кабмін затвердив зразок і технічний опис бланка паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм, а також зразок і технічний опис бланка паспорта, який не містить безконтактного електронного носія. Відповідну інформацію оприлюднено на сайті уряду. Але до завершення роботи з упровадження цієї новації паспорт громадянина України може оформлюватися з використанням бланка попереднього зразка. Нагадаємо, що з початку поточного року в Україні оформляють закордонні біометричні паспорти.