ХРОНІКА

15.05.2015

Теніс

Турнір WTA Premier у Римі (призовий фонд — 2,707 млн. євро). Другий раунд. В. Уїльямс (США, 14) — Світоліна (Україна) — 6:4, 6:3.

«Челленджер» у Бордо (85 тис. євро). Другий раунд. Ессерік (Франція) — Стаховський (Україна, 1) — 7:6 (7:6), 6:0. Пари. Пуйє/Стаховський (Франція/Україна) — Брюнстрем/Ерліх (Швеція/Ізраїль, 3) — 6:2, 7:6.

Футбол

УЄФА встановив терміни акредитації українських клубів і визначив міста України, які зможуть приймати єврокубкові турніри в наступному сезоні. Щодо міст, то це знову лише Київ і Львів — з огляду на напружену ситуацію на сході й півдні країни.

При цьому, повідомляє газета «Команда», відразу кілька клубів ризикують не пройти атестацію для участі в євротурнірах. Здебільшого — через фінансові заборгованості. Крайнім терміном для подачі інформації про потенційних учасників єврокубків названо 29 травня.

* * *

Екс-гравець «Челсі» Френк Лемпард, який на правах оренди виступає в «Манчестер Сіті» й готується до від’їзду влітку в клуб МЛС «Нью-Йорк Сіті», зароблятиме в США 6 мільйонів доларів за сезон плюс маркетингові бонусні виплати. Таким чином, англієць стане одним із найбільш високооплачуваних футболістів американської ліги. Серед футболістів, які отримують на рік 6 мільйонів і більше, називаються одноклубник Лемпарда Давід Вілья, бразильський легіонер «Орландо» Кака і Майкл Бредлі з «Торонто». Приблизно стільки ж зароблятиме й Стівен Джеррард у «Лос-Анджелес гелаксі».

Нагадаємо, пропозиції від клубів МЛС має й українець Анатолій Тимощук.

Хокей

НХЛ. Кубок Стенлі. «Плей-оф». 1/4 фіналу (серії до 4 перемог). «Нью-Йорк рейнджерз» — «Вашингтон» — 2:1 ОТ (Хейз, 27; Степан, 72 — Овечкін, 13; серія — 4:3), «Тампа-Бей» — «Монреаль» — 4:1 (серія — 4:2).

Півфінальні пари (фінали конференцій). Схід: «Рейнджерз» — «Тампа-Бей»; Захід: «Анахайм» — «Чикаго».

Баскетбол

НБА. «Плей-оф». 1/4 фіналу (серії до 4 перемог). «Атланта» — «Вашингтон» — 82:81 (серія — 3:2), «Голден Стейт» — «Мемфіс» — 98:78 (серія — 3:2).

Тхеквондо

Українка Ірина Ромолданова стала віце-чемпіонкою світу з тхеквондо в Челябінську (Росія), виборовши срібну медаль у ваговій категорії до 46 кг. У фіналі киянка поступилася Паніпак Вонг Паттанакіт з Таїланду. Вирішальна сутичка завершилася внічию — 5:5, а перемогу представниці Азії було присуджено додатковим рішенням суддів. На шляху до «золотого» двобою наша 20-річна співвітчизниця перемогла суперниць із Гонконгу (15:0), В’єтнаму (5:4), лідерку світового рейтингу Кіріакі Куттукі з Кіпру (5:0), а в півфінальному бою завдала в овертаймі вирішальний удар Лінь Ваньтін із Тайваню (1:0).

Рік тому в Баку Ірина стала срібним призером чемпіонату Європи.

Легка атлетика

Міжнародний олімпійський комітет позбавив чоловічу збірну США срібної медалі Олімпіади-2012 в естафеті 4х100 метрів через вживання допінгу одним з учасників команди. МОК звернувся в Олімпійський комітет США з проханням повернути нагороди.

Відповідно до міжнародних правил, уся команда може бути дискваліфікована через вживання допінгу одним із її членів. Раніше повідомлялося, що триразовий чемпіон світу Тайсон Гей зі США дискваліфікований на один рік за вживання заборонених препаратів.

Таким чином, «золото» лишилося в Ямайки, срібні нагороди тепер повинні бути передані команді Тринідаду й Тобаго, а бронзові — атлетам з Франції.

Шашки

В Ухані (Китай) після 4 турів чемпіонату світу з шашок-100 четверте місце ділить група з чотирьох шашисток, серед яких — українки Юлія Макаренкова та Ольга Балтажі. В них по 5 очок. Попереду з 6 балами — Ольга Камишлєєва (Нідерланди), Айгуль Ідрісова (Росія) та Зоя Голубєва (Латвія). У турнірі за коловою системою беруть участь 16 провідних майстринь стоклітинкових шашок із 10 країн.