НОВИНИ ПЛЮС

14.05.2015

Порошенко — в Німеччині, Яценюк — у Франції

Президент України Петро Порошенко вчора прибув із візитом до Німеччини, де проведе переговори з канцлером ФРН Ангелою Меркель. Сторони планували обговорити актуальну ситуацію на сході України та реалізацію Мінських домовленостей. Також ітиметься про економічну, фінансову ситуацію в Україні та реформи.

А Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк учора перебував у Парижі, де, зокрема, зустрівся з президентом Франції Франсуа Олландом. Вони також обговорили стан виконання Мінських домовленостей, у тому числі постійні порушення вогню з боку керованих Росією терористів. Олланд відзначив важливу роль спільних зусиль міжнародного співтовариства на підтримку України, її європейського вибору та процесу реформ. Для презентації інвестиційного потенціалу України сторони домовилися восени цього року провести в Парижі інвестиційний саміт.

У Франції стартував Каннський кінофестиваль

Учора на Лазуровому узбережжі Франції почався 68-й Каннський кінофестиваль, який триватиме до 24 травня. Уперше в історії фестивалю журі очолюють одразу двоє людей — американські режисери, брати Джоел та Ітан Коени. «Обличчям» Каннського кінофестивалю-2015 стала шведська актриса Інгрід Бергман, якій цього року виповнилося б 100 років.

Фестиваль відкрився соціальною драмою Емманюель Берко «З високо піднятою головою», з Катрін Деньов у головній ролі. В основну конкурсну програму ввійшло 19 фільмів. Український «Полон» Анатолія Матешка, як і інші українські фільми, в конкурсну програму не потрапив. Поза конкурсом покажуть 9 наших короткометражок.

Залізнична аварія у США

П’ятеро людей загинуло і щонайменше 130 отримали поранення в результаті аварії пасажирського поїзда біля американського міста Філадельфія, штат Пенсильванія.

Причини аварії встановлюють. Потяг із 240 пасажирами, який прямував із Вашингтона у Нью-Йорк, зійшов із рейок у вівторок близько 22.00 за місцевим часом.

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>