НОВИНИ ПЛЮС

08.05.2015

Франція ратифікувала асоціацію ЄС з Україною

Сенат (верхня палата парламенту) Франції проголосував за ратифікацію Угоди про асоціацію України і ЄС.

Єврокомісія очікує, що угода буде ратифікована всіма 28 країнами до кінця цього року, щоб із 2016-го її «тимчасове виконання» перетворилося на повноцінне функціонування. 14 країн уже завершили процедуру ратифікації, декілька може додатися до саміту Східного партнерства в Ризі 21-22 травня.

Відомий дисидент у комі

Колишнього знаменитого радянського дисидента, письменника Володимира Буковського ввели у стан штучної коми в приватній клініці в Німеччині після дев’ятигодинної операції на серці.

Як повідомляє російська служба Бі-Бі-Сі, під час операції Буковському замінили два серцеві клапани. За словами лікарів, операція пройшла успішно. Хоча загроза життю зберігається, але стан Буковського більше не вважається критичним.

Буковський серйозно хворіє з минулого року. У нього діагностували рідкісну інфекцію, яка згодом дала ускладнення на серце. Минулого тижня його стан серйозно погіршився на тлі відмови декількох внутрішніх органів.

Раніше на цьому тижні Буковський через хворобу не зміг з’явитися в суд, де йому мали пред’явити звинувачення в зберіганні дитячої порнографії. Сам письменник це заперечує.

Буковський — один із засновників дисидентського руху в СРСР. У тюрмах і на примусовому лікуванні він провів 12 років. У 1976 році залишив СРСР після його обміну на лідера Комуністичної партії Чилі Луїса Корвалана.

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>