Крок до нових рубежів

28.04.2015
Крок до нових рубежів

Браянт Дженнінгс вистояв, але в підсумку поступився за очками українському чемпіону. (з сайта klitschko-brothers.com.)

Непрості часи настали для Володимира Кличка. За період його тотальної гегемонії на профі-ринзі зросла й серйозно змужніла ціла плеяда амбітних та потужних супертяжів, які вже вишикувалися в чергу претендентів на чемпіонські пояси українця. Певний час дороги Кличка та представників цієї генерації розходилися, але після того, як Володя виказав чітке бажання заволодіти поясом WBC, що нині знаходиться в руках Деонтея Уайлдера, поєдинки з представниками «золотої» молоді набули реальних обрисів.

Власне, один із таких поєдинків Кличко-молодший уже анонсував. Одразу після своєї перемоги над Браянтом Дженнінгсом, здобутої минулої суботи в Нью-Йорку, український чемпіон заявив, що у найближчі 180 днів має відбутися бій із 26-річним британцем Тайсоном Ф’юрі. Попри те, що в активі цього британського важковаговика наразі немає серйозних регалій, він усе ж володіє потужною зброєю. Зріст Ф’юрі — 206 см, і за цим показником він переважає Кличка.

На думку експертів, якраз саме висока статура робила нашого боксера непереможним на профі-ринзі. Нині ж, коли у світі підросли кілька боксерів-гулліверів, перед Володимиром стоїть новий виклик. «У протистоянні з Дженнінгсом Кличко вміло зробив уже звичну роботу. Усе було як завжди: нижчий хлопець намагається вийти на ближню дистанцію, оминаючи джеб українця, котрий, у свою чергу, постійно клінчував та навалювався на опонента усіма своїми м’язами. Що ж, побачимо, що Володимир зможе зробити в бою проти суперника, який має однакові з ним габарити, проте молодшого, сильнішого та швидшого за нього», — заявив Ф’юрі.

Що ж, на Кличка в майбутньому й справді очікує потужний суперник, але в протистоянні з Дженнінгсом український чемпіон підтвердив готовність до нових випробувань у своїй успішній кар’єрі. Перший крок Володимира до нових рубежів не те що був безпроблемним, однак, провівши у суботу під куполом легендарного «Медісон Сквер Гардена» 12-раундовий виснажливий поєдинок із раніше непереможним американцем, Кличко, без сумніву, одразу пригадав свої непрості молоді роки, коли довелося трохи «поштовхатися» в черзі за чемпіонські пояси. Чи не вперше за багато років Володя пропустив кілька акцентованих ударів у голову та зазнав неприємного розсічення обличчя, давши підстави Дженнінгсу говорити про власну перемогу в бою . Проте, з огляду на суддівські записки, нехай і за очками, але Кличко доволі переконливо захистив свої чемпіонські пояси — 116:111, 116:111, 118:109.

«У моїй кар’єрі були значно цікавіші й яскравіші перемоги. Мій останній бій навряд чи можна назвати захопливим. Але, слід визнати, Дженнінгс — дуже мобільний боксер, тому мені було дуже складно в нього влучити та відправити в нокдаун», — підсумував Володимир Кличко.

WSB-ЛІГА

Уперше за три роки виступів у Світовій боксерській серії клуб «Українські отамани» не пробився до «плей-оф». Слід зазначити, що це був сезон, коли відійшли минулі лідери. В останньому, 14-му, турі групового турніру «Отамани» в Гавані поступилися лідерам — «Кубинським приборкувачам» — 0:5. Свої бої програли Азат Усеналієв (до 52 кг), Віктор Славінський (60 кг), Олег Зубенко (69 кг), Олександр Хижняк (81 кг) — усі 0:3, Ігор Шевадзуцький (понад 91 кг) — 1:2.

Підсумкове становище в групі А: Куба — 42, Росія — 32, Мексика — 28, Україна — 27, Марокко — 20, Китай, Британія — 12, Алжир — 8.

Група В: Казахстан — 40, Азербайджан — 32, Італія — 27, Венесуела — 26, Пуерто-Ріко — 17, США — 16, Польща — 15, Аргентина — 4.