РАХУНКОВА ПАЛАТА

24.04.2015

на 9,3 млрд. євро

може ЄС оштрафувати «Газпром», якщо будуть доведені факти порушення антимонопольного законодавства. Штраф становить 10% від річного прибутку компанії в країнах ЄС.

2,8 млрд. доларів

недоотримав бюджет України за час військового протистояння на Донбасі. Ще на мільярд дол. було здійснено постачання електроенергії та газу, близько 670 млн. дол. виплачено пенсій жителям регіону.

1 млрд. доларів

кредитних гарантій готові надати США Україні. Також Америка готова фінансувати проекти з надання гуманітарної допомоги вимушеним переселенцям, кількість яких сягнула 1,2 млн.

174,2 млн. доларів

вимагає «Газпром» від «Нафтогазу» за блакитне паливо, спожите на непідконтрольних Україні території.

1,7 млн. ракет та боєприпасів

планує закупити Міноборони протягом року. Крім цього, МО має намір закупити стрілецьку зброю, тепловізори та інші види військової техніки.

800 тисяч доларів

виділила ООН фермерам в зоні АТО. За оцінками FAO, через конфлікт було втрачено 530 тис. тонн урожаю ячменю та 300-400 тис. тонн урожаю соняшнику — це майже третина щорічного врожаю.

600 тисяч доларів

хабара отримали голова Макіївської сільради та керівник Держземагентства у Білоцерківському районі за приватизацію земельних ділянок площею 23 гектари.

1 245 одиниць техніки

надала бойовикам Росія за час перемир’я. Серед них — близько 70 РСЗВ (в т.ч. і «Торнадо»); 30 БМП; 45 БТР; 200 танків; 900 вантажних автомобілів з боєприпасами тощо.

290 бійців

173-ї повітряно-десантної бригади США навчатимуть 900 бійців Нацгвардії на Яворівському полігоні. Скоро туди ж прибудуть інструктори з Канади, Великобританії, Польщі та Австралії.

136 га земель

резиденції Януковича «Межигір’я» повернуто у державну власність, як і землі, приватизовані родинами екс-нардепів Волкова, Калєтніка, Клюєва, Богатирьової.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>