Щоб Україна жила

23.04.2015
Щоб Україна жила

Сцена і війна. Діти понад усе мріють, щоб ці поняття в їхньому житті більше не поєднувалися.

Нині концертами та благодійними ярмарками на підтримку наших воїнів мало кого здивуєш. І все ж важко переоцінити значення кожної гривні, кинутої в скриньку від щирого серця і з вірою в перемогу. Особливо якщо до цього долучаються школярі.

Цього року відомий в Україні і за кордоном дитячий колектив — народний ансамбль сучасного танцю «Майстер-клас», відзначив своє 15-річчя. За цей час із його стін вийшло чимало цікавих танцівників та хореографів — узяти хоча б Наталю Лігай, переможницю проекту «Танцюють всі» та її чоловіка Романа Горбача. А нинішні вихованці колективу вирішили власний міні-ювілей перетворити на свято для всіх, запросивши киян та гостей столиці в суботу до актової зали Медичного університету імені Богомольця на благодійну акцію «Живи, Україно!». «Коли біда в країні, то хочеться зробити хоч щось, аби допомогти. Особливо дітям, які дуже гостро реагують на все, що відбувається навколо. Тому вони з величезним ентузіазмом узялися за підготовку до свята», — розповіла «УМ» художній керівник колективу Ірина Кисиленко.

Підтримати юних танцюристів зголосилися і зірки української естради — Ірина Шинкарук, Алла Попова, Петро Чорний, «Козацькі забави», театр танцю «Сузір’я Аніко» та інші відомі виконавці. «Я багато років співпрацюю і з «Майстер-класом», і з балетом «Кардинал», тому з радістю відгукнулася на їхню пропозицію взяти участь у цій акції. Якщо є хоч якась можливість зробити країну щасливішою, допомогти бійцям, — треба іти і допомагати. А діти — це ті сонячні промінчики, які можуть дарувати тепло і наснагу і перетворити змучені війною душі дорослих на веселку», — поділилася Ірина Шинкарук, ведуча та режисер свята.

Крім самого концерту, в рамках акції відбудеться і виставка-продаж дитячих виробів та збір подарунків для ровесників школярів, які постраждали від війни. «У нас дуже талановиті діти. Наша учасниця Віка Бартагова запропонувала організувати виставку-продаж своїх картин. До цієї акції долучилися і вихованці інтернату дітей-інвалідів Святошинського району столиці, з якими в нас давня творча дружба. Та й інші школи району підготували для ярмарку багато своїх робіт», — зазначила Ірина Кисиленко.

Усі кошти від концерту будуть передані на лікування бійців, постраждалих унаслідок воєнних дій на сході. Поки що, зізнається Ірина Кисиленко, вони не знають, кому саме і як вони допомагатимуть — усе залежатиме від зібраної суми і потреб поранених. Відомо лише одне — це далеко не остання благодійна акція за участю юних артистів. Бо, доки в країні триває війна, залишатися осторонь ніхто не має права.