Різні на смак нічиї

21.04.2015
Різні на смак нічиї

Зробивши в матчі з «Фіорентиною» ставку на оборону, динамівцям усе одно не вдалося втримати на замку свої володіння. (Олександра ПРИХОДЬКА.)

Обидва українські повпреди в чвертьфіналі Ліги Європи-2014/2015 зіграли внічию свої перші матчі й з різним настроєм, але, певно, зі схожими стратегіями готуються до повторних дуелей, які відбудуться вже за кілька днів. Для «Дніпра» «суха» гостьова нічия з «Брюгге» виглядає як непоганий фундамент для вирішального марш-кидка до півфінальної стадії турніру, натомість динамівцям, які на останній хвилині домашнього поєдинку не втримали перемогу в протистоянні з «Фіорентиною», буде значно складніше пройти до наступного раунду змагань. Проте, в будь-якому разі, для проходження до півфіналу, і динамівцям, і «дніпрянам», потрібно грати на перемогу в своїх повторних поєдинках.

Як свідчить головний тренер «біло-синіх» Сергій Ребров, для його команди ще нічого не втрачено, адже попереду 90 хвилин ігрового часу. Думається, семи днів підготовки має вистачити молодому динамівському наставнику для того, аби провести роботу над помилками та розробити новий план із протидії жвавій, швидкій та атакувальній «Фіорентині». Вивчаючи манеру гри «фіалок» перед першим київським поєдинком, Ребров заявив, що команда Вінченцо Монтелли його «заплутала». Головного болю наставникові «Динамо», якому «Фіорентина» видавалася міцним середняком серії А, додали дві «свіжі» поразки «фіалок» на Апеннінах від «Наполі» та «Лаціо» із загальним рахунком — 0:6. Утім явні ознаки слабкого захисту флорентійців не надихнули динамівського наставника на відкритий футбол.

Для 65 тисячної глядацької аудиторії, що заповнила трибуни «Олімпійського», було зовсім незвично спостерігати за обережним та скутим «Динамо», яке, зосередившись на обороні, відверто сказати, засмутило своїх фанатів. Звісно, найбільш прикрим епізодом для столичної публіки став пропущений на 92-й хвилині необов’язковий гол від темношкірого форварда «фіалок» Бубакара, котрий, вийшовши в другому таймі на заміну, став своєрідним джокером Монтелли. Хоча, слід визнати, флорентійський м’яч став логічним завершенням поєдинку, в якому «біло-сині» займалися не своїм ділом. «Обороняться всю гру — не наш стиль», — влучно зазначив динамівський півзахисник Сергій Сидорчук.

Як пояснив наставник «Динамо», його підопічні грали на результат, тому, очевидно, після забитого Джермейном Ленсом голу відійшли у глибокий тил. Однак, у підсумку, досягти бажаного не змогли, дозволивши «Фіорентині», яка практично весь матч провела в атаці, забити такий бажаний гостьовий м’яч. «Коли постійно обороняєшся — це неабияк виснажує. Усі хлопці дуже багато рухалися, тому на атаку не в усіх залишалися сили», — відзначив Андрій Ярмоленко, який просто загубився на футбольному полі. Без сумніву, у Флоренції динамівцям варто зіграти в інший футбол. У першу чергу, змусити «Фіорентину» захищатися. А з огляду на останні невдачі команди Монтелли, робити вона це не надто вміє.

Власне шукати щастя біля воріт суперника доведеться й «Дніпрові». У Бельгії розпечатати ворота чемпіонів країни їм не вдалося, хоча, слід визнати, підопічні Мирона Маркевича діяли з оглядкою на власні ворота. Водночас у матчі-відповіді, як пообіцяв форвард дніпропетровців Євген Селезньов, команда постане зовсім в іншому вигляді. «Якщо ми хочемо пройти далі, потрібно вигравати», — резюмував очільник «Дніпра».

ТАБЛО

Ліга Європи. Чвертьфінали. Перші матчі. «Динамо» (Україна) — «Фіорентина» (Італія) — 1:1 (Ленс, 36 — Бабакар, 90+2; «Д»: Шовковський, Д. Сильва, Хачеріді, Драгович, Антунеш (Віда, 24), Буяльський (Чумак, 80), Рибалка, Ярмоленко, Сидорчук (Беланда, 68), Ленс, Теодорчик), «Брюгге» (Бельгія) — «Дніпро» (Україна) — 0:0 («Д»: Бойко, Федецький, Дуглас, Чеберячко, Матос, Канкава, Ротань (Безус, 89), Федорчук, Лучкевич (Гама, 80), Калинич (Селезньов, 78), Коноплянка), «Вольфсбург» (Німеччина) — «Наполі» (Італія) — 1:4 (Бендтнер, 80 — Ігуаїн, 15; Гамшик, 23, 64; Габбьядіні, 77), «Севілья» (Іспанія) — «Зеніт» (Росія) — 2:1 (Бакка, 73; Д. Суарес, 88 — Рязанцев, 29).