Розстрiляли Бузину, а Москва вже знає

17.04.2015
Розстрiляли Бузину, а Москва вже знає

Запитання Путiну вiд українцiв: звiдки в очiльника країни, яка анексувала український Крим, iнформацiя про те, що вбивство Бузини — полiтичне? Та ще й через пару хвилин пiсля того, як це сталося... (з сайта luxnet.ua.)

За інформацією радника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, стріляли з автомобiля Ford Foсus темно-синього кольору. Користувач «Фейсбуку» Богдан Йовженко написав у групі Шевченківської народної самооборони Києва, що номери машини — BL8108W. Міліція офіційно повідомила, що «двоє в масках стріляли в чоловіка. За словами свідків, двоє невідомих вийшли з автомобіля і вистрелили в напрямку потерпілого». На місці події працювали слідчо-оперативні групи Шевченківського районного та Головного управлінь столичної міліції.

Олесь Бузина відомий своїми провокативними та українофобськими заявами, він автор скандальних книжок «Воскрешение Малороссии» і «Вурдалак Тарас Шевченко». Тому, за сценаріями випадків, які певним чином можна використати для пропагандистських пасажів у проросійському середовищі, — не обійшлося, умовно кажучи, без «візитки Яроша». Очевидцем інциденту стала заступник голови партії «Правий сектор» Анна Демид, яка повідомила про це на своїй сторінці в соціальній мережі.

Практично за кілька хвилин після вбивства Олеся Бузини питання про ставлення до цієї події задали Володимиру Путіну в ефірі «прямої лінії», яка саме тривала у Москві. Він сказав, що це вже не перше політичне вбивство в Україні, і всі вони, на його думку, не розслідуються. Така «оперативність» російського президента насторожила навіть російських журналістів. «Бузину вбили, швидше за все, до виступу Путіна. Подивіться, як оперативно він відреагував, хоча і так зрозуміло, що сценарій виступу був прописаний за кілька днів до виступу та вбивства», — вважає відомий московський блогер Вадим Беспалов.

«Схоже, що відстріл свідків у справі «Антимайдану» триває, — написав Антон Геращенко у «Фейсбуцi». — Всім, хто мав вiдношення до організації та фінансування «Антимайдану» чи інших протиправних дій проти Майдану та відчуває загрозу життю, прохання звертатися до правоохоронних органів, щоб не слідувати шляхом Калашникова та Бузини».

Президент України Петро Порошенко вимагає швидкого і прозорого розслідування резонансних убивств Олеся Бузини й Олега Калашникова. «Очевидно, що ці злочини — події одного ряду. Їх природа і політичний сенс зрозумілі, це свідома провокація, яка ллє воду на млин наших ворогів. Вона спрямована на дестабілізацію внутрішньополітичної ситуації в Україні, на дискредитацію політичного вибору українського народу», — вважає глава держави.

Олесь Бузина із 2006 року співпрацював iз видавничим домом Ріната Ахметова «Сьогодні Мультимедіа». Спочатку був спеціальним кореспондентом газети «Сегодня». Із січня 2015 року його призначили шеф-редактором цієї газети. Але на початку березня він звільнився, публічно заявивши, що йде з посади через «цензуру» у виданні й заборону брати участь у телевізійних шоу.

ВТРАТИ

Сьогодні — день прощання у Києві із по-звірячому вбитим двома п’яними сусідами журналістом Сергієм Сухобоком. Сталася трагедія у столиці у ніч після Великодня. Сергій Сухобок наприкінці 1980-х займався громадсько-політичною діяльністю, був делегатом від Донецька на установчій конференції «Народного руху України за перебудову». Працював у друкованих медіа в Донецьку, інтернет-виданнях ProUA й «Обком». Журналіст повернувся торік до Києва з Донецька, де провів кілька місяців, на які випала «новорусская весна». Матеріали Сергія Сухобока з Донецька з’являлися тоді в багатьох ЗМІ.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>