Ідеальна перемога

15.04.2015
Ідеальна перемога

На автодромі в Шанхаї Льюїс Хемілтон без проблем виграв другу гонку в сезоні. (з сайта f1-ukraine.com.ua.)

Незважаючи на своє повне домінування в минулому чемпіонаті, впродовж сезону пілоти «Мерседеса» дозволили суперникам виграти три гонки. Точніше суперникові, адже єдиним, кому торік періодично вдавалося конкурувати з реактивними «Мерсами», був другий пілот «Ред булла» Даніель Рікк’ярдо. Не виключено, що й у поточних змаганнях «Ф-1» в опонентів Льюїса Хемілтона та Ніко Росберга також виникатимуть лише епізодичні шанси для сходження на п’єдестал, як це було під час другого етапу чемпіонату світу-2015, коли на автодромі «Сепанг» у Малайзії новачкові «Феррарі» Себастьяну Феттелю вдалося обігнати дует фаворитів.

Без сумніву, до Шанхая, де минулих вихідних відбувся третій Гран-прі сезону, «Мерседес» їхав із бажанням реваншуватися за поразку двотижневої давнини в Малайзії. І, власне, Хемілтону та Росбергу повернути боржок «Феррарі» було зовсім не складно. Упродовж усього уїк-енду німецька стайня перебувала поза конкуренцією, тож, як і у дебютній гонці чемпіонату, дві перші позиції в перегонах посіли пілоти «Мерседеса». Перемогу ж, другу в першості, здобув чинний чемпіон світу Льюїс Хемілтон. «Я дуже радий цьому успіху, адже після не найкращого попереднього Гран-прі, де у нас виникли невеликі проблеми, ми знову продемонстрували чудову швидкість. Загалом, завдяки прекрасній командній роботі весь уїк-енд пройшов ідеально. Нам удалося зробити так, аби налаштування боліда повністю відповідало моїм побажанням», — сказав Хемілтон.

І хоча цифри в підсумковому протоколі не відображають повного розкладу сил у пелотоні, оскільки через аварію Йоса Ферстаппена на останніх колах дистанції гонщикам довелося фінішувати «під автомобілем безпеки», шансів у суперників бодай наблизитися до Льюїса взагалі не було. За словами переможця, у гонці він повністю контролював відрив від свого партнера і головного суперника — Росберга, котрий убезпечив свою другу позицію від атак Сабастьяна Феттеля з «Феррарі».

Цікаво, що на трьох стартових етапах сезону на п’єдестал піднімаються ті самі гонщики. Саме новачок «Скудерії» наразі складає компанію пілотам «Мерседеса». «Я вже тричі фінішував у першій трійці й вважаю, це відмінним результатом. Узимку в нас відбулися великі зміни, тож сподіваюся, що ми зможемо нав’язати боротьбу головним фаворитам чемпіонату», — зазначив Феттель.

ТАБЛО

Чемпіонат світу. 3–й етап. Гран–прі Китаю. Шанхай (305,066 км; 57 кіл). Залікова десятка: 1. Хемілтон — 1:39.42,008. 2. Росберг (обидва — «Мерседес») — відставання 0,714 сек. 3. Феттель — +2,009. 4. Райкконен (обидва — «Феррарі») — +3,008. 5. Масса — +8,005. 6. Боттас (обидва — «Уїльямс») — +9,008. 7. Гросжан («Лотус») — +19,008. 8. Наср («Заубер») — +22,006. 9. Рікк’ярдо («Ред булл») — +32,117. 10. Ерікссон («Заубер») — +1 коло.

Загальний залік: Хемілтон — 68, Феттель — 55, Росберг — 51, Масса — 30, Райкконен — 24, Боттас — 18, Наср — 14, Рікк’ярдо — 11, Гросжан, Хюлькенберг («Форс Індія»), Ферстаппен, Сайнс (обидва — «Торо россо») — 6, Ерікссон — 5, Квят («Ред булл») — 2, Перес («Форс Індія») — 1.

Кубок конструкторів: «Мерседес» — 119, «Феррарі» — 79, «Уїльямс» — 48, «Заубер» — 19, «Ред булл» — 13, «Торо россо» — 12, «Форс Індія» — 7, «Лотус» — 6, «Манор», «Макларен» — 0.