РАХУНКОВА ПАЛАТА

03.04.2015

80 млрд. гривень

становить дефіцит Пенсійного фонду України. Вихід міністр соцполітики Павло Розенко бачить у виведенні з тіні економіки, де неоподаткованими є 200 млрд. грн. на рік.

500 млн. євро

кредиту надасть Україні уряд Німеччини на відбудову сходу України. Кредит розрахований на 15 років, iз 5-річним пільговим періодом.

110 млн. кубометрів газу

щодня споживає Україна: 55 млн. кубометрів становить внутрішній видобуток, 45 — за рахунок реверсних поставок із Європи, а 10 імпортується з Росії.

60 млн. гривень

виділив Кабмін для погашення боргів із зарплати за січень перед шахтарями. Загальна сума заборгованостей становить близько мільярда гривень.

1,182 млн. гривень

становить сума застави, внесена за екс-заступника начальника ДСНС Василя Стоєцького. Після цього чиновника було звільнено під особисте зобов’язання.

300 тис. євро

виділить ЄС на реконструкцію пам’яток історії, культури та архітектури, серед яких і садиба князів Грохольських на Вінниччині.

156,78 тис. гривень

зібрали українці на зйомки фільму про лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва. Ініціативу підтримали 252 жертводавці.

248 доларів

за 1000 куб. метрів газу платитиме «Нафтогаз» «Газпрому» в другому кварталі 2015 року. Така ціна є нижчою за реверсну із країн Європи.

45% росіян

вважають сталінські репресії виправданими, 41% засудив такі методи — результати опитування «Левада-центру». У листопаді 2012 року це співвідношення було 25% до 60 %

на 44% скоротився

товарообіг між Україною та Росією у 2014 р. Зниження показників відбулося через російську агресію та падіння світових цін на нафту.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>