Неабсолютна рівновага

19.03.2015
Неабсолютна рівновага

Путівку до чвертьфіналу ЛЧ «Атлетико» та «Байєр» розіграли в серії пенальті. (з сайта УЄФА.)

Занадто багато м’ячів від «Монако» пропустили в першому, домашньому, поєдинку футболісти «Арсеналу», аби за підсумками двоматчевого протистояння пробитися до чвертьфіналу Ліги чемпіонів. Власне, поступившись на рідному «Емірейтс» французам — 1:3, у матчі-відповіді підопічним Арсена Венгера вдалося встановити «голеву» рівновагу (2:0). Однак завдяки більшій кількості виїзних голів до «топ-8» Суперліги пройшли саме «монегаски».

«Ми грали погано, але були максимально зібраними. Віддали всі сили, щоб надійно зіграти в захисті й пройти до наступного раунду», — відзначив туніський оборонець французького віце-чемпіона Аймен Абденнур. Цікаво, що в протистоянні з лондонцями «Монако» вперше в поточному розіграші ЛЧ дозволив суперникові забити за матч більше одного м’яча. Зрештою, хлопці Леонардо Жардіма пропустили рівно стільки, скільки можна було пропустити й не вилетіти з розіграшу ЛЧ.

Водночас у протистоянні «Атлетико» та «Байєра» за підсумками 180 хвилин ігрового часу встановилася абсолютна рівновага. Матч у Леверкузені мінімально виграли «фармацевти» — 1:0. «Матрацники» ж удома взяли реванш із аналогічним рахунком. Визначити переможця опонентам не вдалося й у «овертаймі», відтак командам довелося бити 11-метрові удари.

Серія пенальті стала парадом промахів. Одразу троє футболістів, двоє з яких представляли «Байєр», послали м’яч вище воріт. «Вирішальним у серії став перший «сейв», який здійснив наш голкіпер», — сказав наставник мадридців Дієго Сімеоне. Проте фактично переможним у іспансько-німецькому протистоянні став влучний удар з «позначки» іменитого Фернандо Торреса, котрий з’явився на полі за сім хвилин до завершення основного часу мадридського двобою.

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Матчі-відповіді. «Атлетико» (Іспанія) — «Байєр» (Німеччина) — 1:0 (по пен. — 3:2; М. Суарес, 27; перша гра — 0:1), «Монако» (Франція) — «Арсенал» (Англія) — 0:2 (Жиру, 36; Ремзі, 79; 3:1).