Виїхали на класі

06.03.2015

На папері головним фаворитам Кубка України — «Динамо» та «Шахтарю» — в чвертьфіналі випали доволі непрості суперники, утім ні «Зорі», ні «Металісту», відповідно, не вдалося створити хороший фундамент перед повторними виїзними чвертьфінальними поєдинками.

Останнім часом «Зоря» не раз псувала настрій «Динамо». Утім засмутити цього разу столичних футболістів команді Юрія Вернидуба не вдалося. «Динамо» є «Динамо». Ми ж — команда, яка лише намагається дорости до їхнього рівня. Поки не доросли, але у нас все попереду», — сказав наставник луганського клубу після мінімальної поразки в першому поєдинку 1/4 фіналу КУ.

Свій домашній матч «Зорі» знову довелося проводити в Запоріжжі. Майже порожній стадіон, лапатий сніг, важке розмокле від вологи поле аж ніяк не сприяли хорошому футболу. Утім, поки в першому таймі газон ще тримав свої кондиції, завдяки комбінаційному футболу динамівці змогли двічі засмутити опонентів. Після перерви, під час якої Юрій Вернидуб пояснив своїм футболістам, що пахне розгромом, динамівці трохи розслабилися, дозволивши опонентам скоротити відставання. «Головне — результат, — сказав наставник «Динамо» Сергій Ребров, наголосивши, що все ж таки перший тайм його підопічні зіграли вельми непогано. Особливо варто відзначити другий динамівський гол, забитий чинними володарями Кубка країни після багатоходової комбінації, розіграної як по нотах, на підступах до штрафного майданчика «Зорі».

Фіналіст попереднього розіграшу КУ — «Шахтар» — також двічі відзначився у воротах свого опонента, не дозволивши при цьому «Металісту» забити у відповідь. Попередньо проведення цього поєдинку планувалося в Харкові, але через неспокійну обстановку в регіоні МВС та СБУ змусили організаторів перенести цю принципову дуель у більш безпечне місце. Зрештою, вирішили грати у Львові. Формальним господарем двобою були «металісти», однак «гірникам», як відомо, «Арена Львів» знайома значно краще.

Обидва клуби грали у місті Лева далеко не найсильнішими складами. Утім, якщо Мірча Луческу застосував звичну для нього кадрову ротацію, розбавивши резервістів досвідченими виконавцями, то Ігор Рахаєв був змушений знову робити ставку на «дублерів», що минулого уїк-енду грали проти «Динамо» в чемпіонаті. «Основа» ж «Металіста» й надалі продовжує бойкот, вимагаючи від клубу погасити борги з зарплати. «Сподіваюся, що вони знайдуть спільну мову з керівництвом клубу й вирішать усі питання», — сказав на післяматчевій прес-конференції помічник головного тренера Юрій Ушмаєв. Щодо самої гри, то поразку своєї команди наставник пояснив різницею у класі опонентів. «Вони стараються, як можуть. Віримо, що наші футболісти будуть додавати з кожною новою грою», — наголосив Ушмаєв, котрий підміняв на тренерському містку дискваліфікованого Рахаєва. Зазначимо, що свій наступний поєдинок — матч 16-го туру ЧУ проти «Шахтаря» — «Металіст» також, із міркувань громадської безпеки, знову проведе у Львові.

А от кубковий матч між «Чорноморцем» та «Дніпром» позавчора в Одесі через загрозу терактів взагалі не відбувся. Прем’єр-ліга його перенесла на невизначений час, посилаючись на попереджувальний лист ГУ МВС в Одеській області.

Четверте ж протистояння першого «кола» 1/4 фіналу, в якому в Полтаві зустрічалися «Ворскла» та «Олімпік», завершилося «сухою» нічиєю. «Завдання забити не виконали», — вочевидь наставник полтавчан Василь Сачко був незадоволеним підсумком двобою. Повторні чвертьфінальні поєдинки заплановані на 8 квітня.

ТАБЛО

Кубок України. 1/4 фіналу. Перші матчі.

«Ворскла» — «Олімпік» — 0:0

Полтава, стадіон «Ворскла», 1010 глядачів

«Зоря» — «Динамо» — 1:2

Голи: Каменюка, 50 — Гусєв, 12 (пен); Кравець, 33

Запоріжжя, «Славутич-Арена», 1500 глядачів

«Металіст» — «Шахтар» — 0:2

Голи: Кучер, 4; Гладкий, 54

Львів, «Арена Львів», 1700 глядачів

Матч «Чорноморець» — «Дніпро» — перенесено.