Тримайся у «сідлі»!

18.02.2015
Тримайся у «сідлі»!

Легендарний німець Фелікс Лох не зміг виграти «золото» ЧС-2015, поступившись росіянину Павліченку. (з сайта olympic.org.)

Льодовий жолоб у латвійському місті Сігулда добре знайомий українським саночникам, адже там, за відсутності в Україні відповідної інфраструктури, вони провели не одну тренувальну сесію. Проте цей факт особливим чином не позначився на підсумкових результатах наших спортсменів, які там змагалися на чемпіонаті світу.

У чоловічих змаганнях кращим серед українців став Андрій Мандзій, який посів 28-му позицію. Швидкості, показаної нашим співвітчизником під час першого, «кваліфікаційного» спуску, йому не вистачило, аби пробитися до числа 24 спортсменів, перед якими відкривалася перспектива другої (фінальної) спроби.

Водночас іншому нашому «збірнику» — Антону Дукачу — пощастило ще менше, адже на одному з віражів «першого» спуску він випав із «сідла», залишившись таким чином без підсумкової позиції. Не набагато кращими вийшли результати й у наших дівчат, котрим також не вдалося пробитися до другого етапу змагань. Найвище з українок місце — 25-те — посіла Олена Стецьків, Дарина Гуля опинилася на 30-й позиції, Анастасія Полуситок показала 34-й час, а Олена Шхумова — 37-й.

Так само кваліфікаційним проїздом по жолобу в Сігулді обмежився й наш чоловічий дует Олександра Оболончика та Романа Захарківа, хоча від 16 пар-фіналістів хлопці зупинилися зовсім близько, посівши в підсумку 19-те місце.

Попри не надто високі індивідуальні результати, українські саночники взяли участь і в командній естафеті, на старт якої вийшли лише 12 команд. Дві з них — румунська та південнокорейська — залікового часу не показали. Наша ж збірна — у складі Мандзія, Стецьків й пари Оболончик/Захарків — замкнула підсумковий протокол. Водночас на його вершину піднялися німецькі саночники, які, за винятком одиночної чоловічої дисципліни, перемогли й у решті номінацій.