ХРОНІКА

10.02.2015

Бокс

Після трьох стартових перемог у чемпіонаті WSB «Українські отамани» зазнали першої поразки, поступившись у київському Палаці спорту «Марокканським атлаським левам» — 2:3. Свої бої виграли Олександр Хижняк (вагова категорія до 81 кг) і Тарас Неудачин (понад 91 кг), програли — Максим Фатич (до 52 кг), Олег Прудкий (60 кг) та Олег Зубенко (69 кг). У групі А «Отамани» залишаються на другому місці з 9 очками, а перші — кубинці з максимальними 12 балами.

Після перемоги над голландським легіонером «Левів» Петером Мюленборгом українець Олександр Хижняк вшанував пам’ять лідера гурту «Скрябін» Андрія Кузьменка, піднявши банер із портретом музиканта та словом «Пам’ятаємо».

* * *

В оновленому рейтингу WBC в надважкій вазі відбулися суттєві зміни. З другої на першу сходинку піднявся росіянин Олександр Повєткін, а з четвертої на другу — кубинець Майк Перес. Саме ці два боксери, згідно з рішенням WBC, мають визначити офіційного претендента на титул чемпіона світу, яким володіє американець Деонтей Вайлдер. На третє місце рейтингу WBC піднявся британець Тайсон Ф’юрі, а на четвертому опинився колишній чемпіон Бермейн Стіверн, переможений Вайлдером. Не виключено, що згодом із новим чемпіоном WBC у двобої за об’єднання поясів зійдеться Володимир Кличко.

Баскетбол

Чемпіонат України. Суперліга. «Одеса» — «Миколаїв» — 72:80, «Будівельник» — «Дніпро» — 84:64, «Київ» — «Черкаські мавпи» — 83:75, «Одеса» — «Хімік» — 56:96.

* * *

НБА. «Портленд» — «Фінікс» — 108:87 (український центровий «Фінікс санз» Олексій Лень у цьому матчі набрав 5 очок, але в третій чверті невдало приземлився, отримав травму щиколотки й на кілька ігор вибув зі строю через травму), «Сакраменто» — «Фінікс» — 85:83.

Гандбол

Жінки. Кубок виклику ЄГФ. 1/8 фіналу (перший матч). «Амінтас Амінтау» (Греція) — «Галичанка» (Львів, Україна) — 11:26.

* * *

Чемпіонат України. Чоловіки. Суперліга. «Динамо-Полтава» — ЦСКА — 18:31, «Динамо-Полтава» — ЗТР — 18:39.

Хокей на траві

Жіноча збірна України з індорхокею (різновид хокею на траві в залах) не змогла відстояти титул бронзових призерів чемпіонату світу, здобутий чотири роки тому. На ЧС-2015, який відбувся в німецькому Лейпцігу, наша команда, яка повністю складається з вихованок сумського хокею, у групі А посіла лише четверте місце — 5 очок у 5 матчах. «Синьо-жовті» поступилися австралійкам (2:4) і німкеням (3:6), обіграли Бельгію (7:4) та розійшлися миром із Канадою (4:4) й Австрією (2:2).

У чвертьфіналі сумчанки програли майбутнім чемпіонкам — команді Нідерландів (0:2) — і зрештою обмежилися шостим місцем. У турнірі за 5-8-му позицію наші обіграли Австралію — 3:3 (пен. 2:1) та капітулювали перед полячками (3:7).

Фінали. Жінки. Голландія — Німеччина — 1:1 (пен. — 1:0). Чоловіки. Голландія — Австрія — 3:2.

Водне поло

Безславно завершила чоловіча збірна України кваліфікаційний відбір на чемпіонат Європи. У Гожові Велькопольському, де змагалася група В, підопічні Валерія Завізіона програли всі три матчі: Ізраїлю — 9:12, Росії — 3:16 (1:1, 0:5, 1:4, 1:6) та господарям-полякам — 8:12.

Підсумкове становище команд: Росія — 9, Польща — 6, Ізраїль — 3, Україна — 0.

Легка атлетика

Організатори традиційного легкоатлетичного турніру «Зірки жердини» під егідою Сергія Бубки вирішили взагалі відмовитися від його проведення в цьому році. Попередньо планувалося, що представницьке змагання 15 лютого відбудеться в Києві, а не в Донецьку, як у попередні роки.

* * *

Андрій Проценко посів друге місце на турнірі зі стрибків у висоту в словацькому Банська-Бистриця. Результат українця — 2,33 метра. Вище стрибнув лише Мутаз Баршим із Катару — 2,40.