Реконструкція Помпеїв

03.02.2015
Реконструкція Помпеїв

Модель Помпеїв із конструктора «Лего».

Австралієць Райан Макнайт — поважний, уже немолодий чоловік, але має дитяче хобі: гратися з конструктором «Лего». Однак він не просто бавиться, а складає з пластикових цеглинок найвідоміші туристичні атракції світу. У доробку майстра, відомого «легоманам» під псевдо Брікман (brick — англійською «цегла») — римський Колізей, афінський Акрополь тощо. А тепер Макнайт потрапив у стрічки новин, відтворивши місто Помпеї, зруйноване внаслідок виверження вулкана Везувій у 79 році н.е.

За словами Райана Макнайта, його витвір є найбільшим у світі «макетом» Помпей із конструктора «Лего». Як повідомляє туристичний сайт «Смак подорожника», Брікман витратив на виготовлення знаменитого міста в Давньому Римі 470 годин (трохи менше трьох тижнів).

Модель, звісно, не є повною копією величезного поселення, розкопаного археологами. Райан відтворив лише найголовніші будівлі, громадські заклади, храми, площі. При цьому частина споруд виглядає так, як вони виглядали до землетрусу й вулканічного виверження, а частина — так, як зараз, після розкопок. Аби надати макету більшої достовірності, Макнайт залучив як консультантів студентів, що вивчають давньоримську історію.

Надалі модель Помпей буде виставлена в музеї Сіднейського університету.