Передчуття не підвело

27.01.2015

Нинішній сезон, третій за ліком, для «Українських отаманів» у Всесвітній серії боксу має особливий статус, адже за підсумками групового етапу змагань Міжнародна асоціація аматорського боксу роздасть найкращим бійцям турніру чималу кількість олімпійських ліцензій на майбутні Ігри в Ріо-де-Жанейро. Щоб боротьба за перепустки до Бразилії була максимально напруженою, організатори WSB-ліги вирішили ускладнити умови для учасників цьогорічних змагань. У попередніх сезонах матчеві зустрічі проходили за доволі вільним графіком, коли перерва між поєдинками складала два тижні й більше. У нинішніх умовах, коли на кону стоять цінні «трофеї», зустрічі проходять у режимі «нон-стоп». Починаючи з позаминулої суботи й до кінця квітня кожного уїк-енду на «Українських отаманів» чекатимуть нові бої. І хоча, з огляду на регламент, ніхто з боксерів не буде проводити два поєдинки поспіль, психологічне (та й фізичне) напруження від цього меншим точно не стане.

«Перед нашим матчем з «Британськими левовими серцями» я передбачав, що поєдинок завершиться з рахунком 3:2. Звісно, сподівався, що перемога буде за нами», — сказав після протистояння головний тренер «отаманів» Михайло Мельник. Власне передчуття наставника не підвело. Хоча, здається, перемога могла бути й більш переконливою. Однак на свій поєдинок проти Табарі Еко Богдан Шелестюк вийшов не повністю здоровим і, як результат, «вікторія» роздільним рішенням суддів (47:48, 48:47, 47:48) дісталася його опонентові. Фіаско ж нашого супертяжа 22-річного Віктора Вихриста, який останнім вийшов на ринг, на загальний підсумок не вплинуло, хоча й дало можливість «левовим серцям» записати до свого активу один бал. До того часу в активі «отаманів» було вже три перемоги — звитяги Азата Усеналієва, Олега Прудкого та Олександра Хижняка) дозволили команді Михайла Мельника покласти три очки до своєї скарбнички.

Загалом, після двох турів в активі української команди — шість балів і друге місце в своїй групі, яку очолюють чинні чемпіони WSB-ліги — «Кубинські домінатори».