Забуксували після свят

20.01.2015

Коли наприкінці минулого року Валентина Семеренко разом із Сергієм Семеновим виграли у Гельзенкірхені «Різдвяну гонку», подумалося, що лідери української біатлонної збірної продовжать свою успішну ходу й у новому році. Утім два поспіль німецькі етапи Кубка світу, що пройшли на початку 2015-го, залишили доволі неприємний слід, адже не принесли вітчизняній команді біатлоністів жодної нагороди.

Якщо етап в Обергофі, особливо в індивідуальних змаганнях, вийшов для «синьо-жовтих» майже провальним, то виступ «синьо-жовтих» у Рупольдингу можна назвати «нефартовим».

Прикро, але у двох останніх гонках КС Валентина Семеренко показала четвертий результат, який навряд чи приніс їй позитивні емоції, аж надто в її день народження, який українська біатлоністка святкувала позавчора, коли в Рупольдингу 30 найкращих біатлоністок Кубка світу бігли мас-старт.

Певний час українка, яка була єдиною представницею «синьо-жовтої» команди в цих перегонах, навіть очолювала пелотон, утім після «одиничних» промахів на першому й третьому вогневих рубежах Валі довелося поступитися лідерством білорусці Дар’ї Домрачевій, яка, в підсумку, й виграла перегони. Семеренко ж разом iз чешкою Вітковою та француженкою Бескон довелося боротися за «бронзу». Її, завдяки кращому фінішному спурту, виграла Віткова.

Водночас у загальному заліку Кубка світу Валентині вдалося зберегти свою третю позицію й навіть на кількадесят очок наблизитися до лідера — фінської біатлоністки Кайси Макарайнен, яка, до речі, після нового року не виграла ще жодної гонки.

А от у чоловічому заліку КС найкращий українець — Сергій Семенов — лише 39-й. Як відзначив президент ФБУ Володимир Бринзак, зараз відбувається побудова нової команди, тож не варто засмучуватися низьким здобуткам більшої частини української збірної.