Славні і без лідера

20.01.2015
Славні і без лідера

Шансів перемогти «отаманів» у «Мексиканських воїнів» не було. (з сайта worldseriesboxing.com.)

Старт третього сезону «Українських отаманів» у WSB-лізі розпочався з неприємності. Про свою неучасть у турнірі заявив найтитулованіший боксер нашої команди Денис Берінчик, прізвище якого було в попередній заявці на груповий раунд змагань. За день до першого матчевого поєдинку «отаманів» у «лізі»-2015 (проти «Мексиканських воїнів») срібний призер Олімпіади-2012 на своїй сторінці в «Вконтактє» повідомив, що в цьому році не буде виступати за український колектив у Всесвітній серії боксу. За словами головного тренера нашої олімпійської збірної Дмитра Сосновського, Берінчик та «отамани» не знайшли спільної мови у фінансовому питанні. Водночас сам боксер у коментарі «Першому національному» сказав, що причина конфлікту має інший характер. Мовляв, керівництво Федерації боксу України не включило особистого тренера Берінчика до офіційного складу «Отаманів», що для нього є неприпустимим.

«На жаль, Денис не братиме участі в п’ятому сезоні WSB. У нього є чимало варіантів продовження кар’єри. Тож ми щиро бажаємо йому успіху й залишаємося в теплих відносинах. Не шукайте тут ніякого конфлікту», — наголосив генеральний директор «Українських отаманів» Дмитро Гайструк.

Без сумніву, втрата найсильнішого боксера України у категорії до 64 кг — серйозна проблема для «отаманів». Як підтвердження, програний у цій вазі нашим боксером Володимиром Матвійчуком поєдинок мексиканському «воїну» Раулю Кур’єлу. Утім ця невдача виявилася єдиною в день старту «Українських отаманів» у новому сезоні. Решту поєдинків представники нашої команди виграли. Два очки колективу Михайла Мельника принесли узбецькі легіонери, два — на рахунку наших співвітчизників.

У матчі-відкритті Хасанбой Дусматов (вагова категорія до 49 кг) перебоксував Хоселіто Веласкеса (48:47, 48:47, 48:47). У поєдинку №4 Хоршид Норматов (до 75 кг) упевнено розібрався з Місаелем Родрігесом (50:45, 50:45, 50:45). За аналогічним сценарієм пройшов бій і Миколи Буценка (до 56 кг) проти Серхіо Чиріньйо. Не було проблем і у капітана нашої команди Дениса Пояцики, який не залишив шансів на успіх (50:45, 50:45, 50:45) єдиному в складі «воїнів» легіонеру — албанцю Крістіану Демажу.