У пошуках героя нашого часу

У пошуках героя нашого часу

У Національному музеї Тараса Шевченка відбувся авторський вечір номінанта Національної премії України імені Тараса Шевченка Володимира Даниленка, книжка якого «Грози над Туровцем» подана на здобуття найвищої національної літературної нагороди.

Драматург європейського мірила

Драматург європейського мірила

Головний український драматург Розстріляного Відродження та ХХ століття загалом — Микола Куліш. Він належить до авторів, яких повернули із забуття не вчора й не позавчора, проте перевидання все одно швидко розходяться і перетворюються на читацькі раритети.

Гра із Гоголем

Гра із Гоголем

Дехто з любителів містики жартує, що Микола Гоголь, коли починав писати збірку оповідань «Вечори на хуторі біля Диканьки», кусав собі лікті, що пройде 185 років і лише тоді в Україні працюватиме художник, який розумітиме світ, як він, і зможе гідно проілюструвати його твори.

Снайперша довела

Снайперша довела

Днями бійці спецпідрозділу СБУ затримали 19-річну дівчину, яка працювала снайпером бойовиків. Про це «Українську правду» повідомили джерела в правоохоронних органах. Дівчину з Донецька підозрюють у вбивстві щонайменше 10 українських бійців.

Всі статті рубрики