ХРОНІКА

14.01.2015

Футбол

Іспанська прімера. Заключний матч 18-го туру. «Райо Вальєкано» — «Кордова» — 0:1.

* * *

Вирушаючи на збір до Бразилії, головний тренер «Шахтаря» Мірча Луческу не включив до складу команди захисника Дмитра Чигринського. Як пояснив румунський наставник, наразі футболіст пробує свої сили в іншій команді. В якій, щоправда, тренер не сказав. Подейкують, що наступним місцем роботи українського захисника, який останнім часом більше лікувався, ніж грав, може стати вітчизняний «Дніпро» або польська «Легія».

Водночас півзахисник збірної України Роман Безус, який останнім часом виступав за «Динамо», уже підписав контракт із дніпропетровським клубом. «На лавці я вже насидівся», — пояснив свій переїзд із Києва до Дніпропетровська екс-динамівець. За словами очільника «Динамо» Сергія Реброва, ігровий стиль Безуса не підходив під тактичну схему «біло-синіх», тому перспективного футболіста й продали до «Дніпра».

Біатлон

Як повідомляє сайт Федерації біатлону України, допінг-проба Сергія Седнєва, яка була взята у нього 22 січня 2013 року в Антхольці, дала позитивний результат. Про це стало відомо після повторної перевірки отриманих аналізів, яка відбулася наприкінці минулого року, тоді як первинний скринінг на наявність заборонених препаратів мав негативні результати. Національна федерація провела внутрішнє розслідування, в результаті якого спортсмен не зміг пояснити факт застосування ним заборонених речовин. Для спростування звинувачень у вживанні допінгу Сергію надали можливість відкрити пробу «В», проте враховуючи факт завершення ним спортивної кар’єри, біатлоніст вирішив відмовитися від подібної дії.

Теніс

Турнір АТР у Сіднеї (500 тис. дол.). Перше коло. Дель Потро (Аргентина) — Стаховський (Україна) — 6:3, 7:6 (7:4).

Хокей з м’ячем

Збірна України відмовилася від участі в чемпіонаті світу в групі В, який відбудеться в російському Хабаровську 1—6 лютого. Про це заявив президент Міжнародної федерації хокею з м’ячем Борис Скринник.