Звукові доріжки від «лордів звуку»

06.01.2015
Звукові доріжки від «лордів звуку»

Оркестр зіграє саундтреки з популярних різдвяних фільмів, поєднавши класичну і популярну музику, а також рок.

Восьмого січня в столичному Жовтневому палаці симфо-рок оркестр Lords of the Sound представить святкову музичну програму 100% Soundtrack Hits. New & the best, яка складається з нових та кращих саундтрек-хітів, наповнених духом Різдва та новорічним настроєм. Слід відмітити, що Lords of the Sound — не заморський гість, а наш, рідненький. А точніше, колишній оркестр імені П. К. Саксаганського з Білої Церкви.

Грають вони у популярному зараз жанрі кроссоверу (симбіоз кількох стилів: класичної музика, популярної та року). Світові шедеври сучасної музики прозвучать в симфонічних аранжуваннях — старше та молодше покоління знайдуть компроміс та, можливо, краще зрозуміють музичні вподобання один одного на блискучому прикладі поєднання академічного звучання з експресією важкого року.

Диригент оркестру Віталій Фізер пояснює, чому саме саундтреки стали хітами програм, з якими Lords of the Sound збирають величезні зали в Києві, Львові, Полтаві, Одесі, Херсоні, Харкові, та інших містах України: «Варто не відставати від часу. Цей напрям популярний в Європі, Америці, а у нас ним практично ніхто не займається». Тож, виправляючи цю несправедливість, в програмі концерту український симфо-рок оркестр порадує слухачів саундтреками з фільмів: «Різдвяні канікули», «Сам удома», «Ніч перед Різдвом», «Голодні ігри», «День сурка», «Маска», «Сімейка Адамсів», «Термінал», «Пірати Карибського моря», «Таксі» та багатьох інших. Сенс святкової програми не в тому, щоб із точністю відтворити саундтрек з «Маски», чи «Великого Гетсбі», а в тому, щоб зробити свої оригінальні кавери (переспіви відомих пісень). Як розповідає «УМ» організатор Анастасія Бурлига: «Саундтреки прозвучать в новій інтерпретації, оскільки партитуру мелодій пишуть наші диригенти, поєднуючи декілька треків в один. На додачу, музиканти та диригенти оркестру перевдягаються в героїв фільмів, а на великому плазмовому екрані демонструється відеоряд».

Мелодії у виконанні оркестру неодмінно перенесуть слухачів у спогади, пов’язані з першими переглядами цих фільмів, людьми, які тоді були поряд, може, відчуттям дитинства та неодмінно подарують піднесений настрій. Адже пісні, як і запахи чи смаки — чудові «якорі», що допомагають нам повертатися подумки туди, де ми закинули їх колись — і поринати у ті приємні ситуації, з якими вони пов’язані.

Lords of the Sound готує різдвяний подарунок і для найменших меломанів. У цей день відбудуться два концерти у виконанні оркестру, перший з яких — для дітей від шести років та їхніх батьків, які не бажають полишати зв’язок із дитинством — «Музична мульт-країна». До його програми ввійдуть популярні мелодії з мультфільмів та фільмів для дітей, зокрема: «Гаррі Потер», «Лускунчик», «Снігова королева», «Полярний експрес», «Пітер Пен», «Алладін», «Ну постривай!». Анастасія Бурлига розповіла «УМ», що в програмі для дітей будуть задіяні ілюзіоністи, танцюристи, співаки, тож нудьгувати маленьким слухачам не доведеться.

Оркестр Lords of the Sound оригінальний і своєю деякою автономністю від власних диригентів — тезок Віталія Саражинського та Віталія Фізера, які протягом концерту змінюють один одного. Вони виконують роль підтанцьовки та світломузики — стрибають, крутяться, грають на публіку, чим гармонійно доповнюють загальну картину дійства. Солістки оркестру — Вікторія Литвинчук (учасниця проекту «Голос Діти») та Дарина Ковтун (учасниця 4-го сезону «Х-Фактора»). Спеціальні гості: Євген Хмара (фортепіано), Святослав Кондратьєв (скрипка), а також учасники проектів «Х-фактор», «Голос країни», «Танцюють всі».

НА ЗАМІТКУ

Перший концерт для дітей «Музична мульт-країна» відбудеться восьмого січня о 15.00, тривалість — вісімдесят хвилин без антракту, вартість квитків — 60 — 195 грн. Другий концерт 100% Soundtrack Hits. New & the best — о 19.00, з антрактом тривалість концертної програми — 2 години 30 хвилин, вартість квитків — 150 — 490 грн.