Святкова орієнтація на місцевості

26.12.2014
Святкова орієнтація на місцевості

«Кицьчин дім» у Київській опереті — добра нагода для першого знайомства найменших глядачів iз театром.

Пакет святкових пропозицій для найменших цього року укомплектований за найвищим розважально-мистецьким ґатунком. Різні за жанром — тут вам і казка, і мюзикл, і льодова вистава, і шоу з ростовими ляльками — новорічні постановки зможуть задовольнити смаки дітей будь-якого віку. Отож головною проблемою у цій ситуації для батьків є правильно зорієнтуватися на місцевості, розрахувавши час та фінанси.

«Казкові пригоди у Віртуляндії»

Повчальна історія, яка перегукується з сучасністю. Головний герой не любить гуляти з собакою і грати на флейті, а захоплюється лише комп’ютерними іграми. Потрапивши через екран комп’ютера у віртуальний світ, головний герой Андрійко змушений буде виручати Дідуся Мороза і рятувати королівство Часу, яке захопила повелителька монстрів Монстрелла. А допомагатимуть йому песик Буран — той самий, iз яким хлопчина не хотів гуляти, принцеса Хвилинка, добрий чарівник та віртуальні персонажі з мультиків, серед яких і герої першого українського мультиплікаційного блокбастера у форматі 3D «Микита Кожум’яка». Вони з’являться у цій історії за допомогою ультрасучасних технологій проекції. Спільними зусиллями буде подолано всі перешкоди: добро здобуде перемогу над злом, Час повернеться, і настане новий, 2015, рік.

За годину до початку театралізованого музичного спектаклю у холі на кожну дитину чекатимуть аніматори, які залучатимуть малечу до веселих конкурсів, ігор, розіграшів та новорічних атракціонів. І обов’язковий атрибут програми — хоровод навколо новорічної ялинки з Дідом Морозом та Снігуронькою.

Міжнародний центр культури і мистецтв «Жовтневий палац»

26—30 грудня 2014 року, 2—10 січня 2015 року

Початок: 11:00, 14:00

Квитки: 50—200 грн.

«Попелюшка»

Казка «Попелюшка» завжди надихала видатних митців на створення фільмів, вистав, телевізійних та балетних версій. Та все ж вона ніколи не була представлена як мюзикл на льоду.

І ось у 2011 році колектив World on ice (сценарист і режисер Jindrich Simek) створив таку льодову постановку, залучивши до цього проекту акторів, танцюристів, акробатів та фігуристів.  Дивовижна театралізована сценічна вистава заворожує публіку, тодi як витончена драматична хореографія на ковзанах підсилює історію і переживання.

До грандіозної постановки залучений міжнародний склад із 50 професійних виконавців. Спеціально для шоу були зшиті 300 унікальних костюмів, над якими працювали кращі майстри, що спеціалізуються на створенні історичного одягу для драматичних театрів. Окремої уваги заслуговують і масштабні декорації, які постійно змінюються протягом вистави. Дія казки відбувається на сцені площею 1800 квадратних метрів.

У шоу використовують сучасні сценічні технології та спецефекти, а також масивний екран 16х6м із спеціальним анімаційним фільмом у форматі 3D, за допомогою якого створюють потрібну атмосферу і взаємодію з персонажами на майданчику.

Київський палац спорту

27—29 грудня 2014 року, 2—4 січня 2015 року

Початок: 11:00, 14:30, 18:00

Квитки: 100—300 грн.

«Ну-у-у, Зайцю, пострива-а-а-й! Новорічний баловняк!»

Театр пригод та фантастики «Каскадер» представляє новорічну казкову шоу-виставу з ростовими ляльками.

...У казковому місті звірят триває велика новорічна підготовка! Вовк і Заєць, Ведмедик та Лисичка, Лев та Бегемотик і навіть Баба Яга — всі чекають на найбажаніших  маленьких гостей, щоб подарувати їм неймовірно добру, веселу та чарівну казку!

Герої вистави Заєць та Вовк потраплять у найдивовижніші пригоди, здолають неймовірні випробування та врятують Діда Мороза і Снігуроньку від злих чар.

А допоможуть їм у цьому вірні друзі — казкові персонажі, веселі звірята і, звичайно, юні глядачі, яким доведеться відгадати загадки, стати учасниками веселої інтерактивної пісні-гри, вивчити чарівне закляття лісової феї і на власні очі побачити справжні трюкові погоні і навіть битву на лицарських мечах. Мелодійні пісні, запальні танці, мультфільми на великому екрані та веселі жарти створять незабутні враження про чарівне свято.

Кінотеатр «Кінопанорама»

27—30 грудня 2014 року, 2—4 січня 2015 року

Початок: 11:00, 13:00

Квитки: 50—200 грн.

«Баба Яга проти...»

Разом з улюбленими героями казок малюки вирушать у фантастичну подорож, помандрують цирковими номерами з гімнастами, жонглерами, акробатами, дресирувальниками різних тварин та справжнісіньким чаклуном. Фіналом цієї захопливої історії стане святковий цирковий бал, де відбудеться головна зустріч дітлахів зі справжнім Дідом Морозом та його онукою Снігуронькою. Вони засвітять циркову новорічну ялинку як добрий знак на все найкраще у новому році.

Новорічна циркова ялинка буде цікава не тільки маленьким, а й дорослим глядачам, бо цирк не має мови, національності та віку!

Можна відвідати навіть сто новорічних вистав, але без відвідання циркової новорічної ялинки від Національного цирку України ви не зможете похвалитися й половиною новорічних пригод і вражень!

Національний цирк України

Виставу можна переглянути з 2 до 14 січня

Дітям до чотирьох років вхід до цирку безкоштовний (без надання вільного місця).

«Даринка, Гриць та нечиста сила»

Казка за п’єсою Вадима Бойка про хоробру дівчинку Даринку. Мандруючи у пошуках свого каханого Гриця, вона опиняється у дивовижному краї, де панує Нечиста сила. Поле, ліс, усе живе навколо змарніло, пташки не співають, люди похмурі та непривітні... І вся ця біда сталася через Дідька Лисого, який перетворився на Люцифера Вельзевульського. Єдиний, хто спробував йому опиратися, був красень-богатир Гриць, якого тепер тримають закутим у кайдани. Даринці доведеться не лише визволяти свого коханого, а й боротися зi злими чарами.

Театр драми і комедії на Лівому березі Дніпра

Прем’єра відбулася 21 грудня. Наступні покази — 27, 28 грудня (початок — 12:00) .

«Кицьчин дім»

До новорічних свят Національна оперета випустила прем’єру музичної вистава за мотивами казки Самуїла Маршака «Кицьчин дім». Ця вистава — добра нагода для першого знайомства найменших глядачів з театром.

Теми, що піднімаються у мюзиклі, звучать сьогодні надзвичайно актуально і не по-дитячому: підлість і зрадництво колись добрих «друзів»-сусідів, співчуття і допомога побратимів у скрутну хвилину, моральний занепад особистості та її якісне переродження...

«Роль Кицьки — мій дебют у дитячій виставі, — говорить актриса Олена Раєвська. — Тут зовсім іншi атмосфера і настрій. Відчуваю велику відповідальність: діти сприймають все за щиру правду, треба грати від душі... Спектакль доводить, що головне у житті — це дружна родина, любов, повага та взаємодопомога».

Виставу можна переглянути 28 грудня, 2 та 8 січня.

«Снігова квітка»

Вистава занурить маленьких глядачів у атмосферу казкового зимового лісу! Вони вирушать у далеку і дуже небезпечну подорож разом із головним героєм Їжачком, який повинен знайти чарівну снігову квітку для свого друга Ведмедика.

Дивовижно зворушлива історія розповість про те, як маленький Їжачок відважується на справжній подвиг заради порятунку Ведмедика, який напередодні Нового року захворів.

Добра, пронизана м’яким гумором казка не залишить байдужими ні маленьких глядачів, ні дорослих і дуже серйозних людей. Ця проста, ніжна і водночас філософська історія доведе, що зцілити по-справжньому можуть тільки дружба і взаємодопомога.

Лялькова казка «Снігова квітка» розповідає про дружбу, сенс життя і здатність на самопожертву.

Режисер-постановник — народний артист України Сергій Єфремов.

Постановка розрахована на дітей від 3 років.

Київський муніципальний академічний театр ляльок

Прем’єра вистави — 27 грудня (початок — 11:00, 13:00, 15:00), також «Снігову квітку» можна переглянути 10 та 14 січня.

«Лускунчик»

Національний театр ім. Франка запрошує дітей учасників АТО та дітей-біженців безкоштовно відвідати театр та зануритися у вир подій відомої дитячої казки. Дія вистави відбувається в переддень Різдва. Час, коли мрії перетворюються на реальність, коли і діти, і дорослі поринають у чарівний безмежний світ дивацтв. Як у кожному домі, всі готуються до Різдва.

Марі та її брат Фріц iз нетерпінням очікують на подарунки. Діти знайшли під ялинкою безліч ляльок, суконь, солдатиків. Тут Марі і побачила Лускунчика. Ця лялька їй сподобалася найбільше, проте Фріц її зламав. Марі засмутилась, але улюблену іграшку не викинула. А потім настала глибока ніч і почалися неймовірні карколомні пригоди, де дівчинці довелося поборотися за свого нового друга з цілою раттю страшного мишачого короля.

Казка розрахована на діток — від 6 до 15 років.

Подати заявку на похід у театр можна за адресою: [email protected]

«Лускунчик» відбудеться 29 грудня о 12:00.