«Чи прийде сама Соломія на презентацію?»

«Чи прийде сама Соломія на презентацію?»

Днями в галереї столичного торговельного центру «Атмосфера» відкрилася виставка, присвячена Соломії Крушельницькій. Вона стала вінцем сукупності ініціатив, які відбувалися протягом місяця в просторі інтернету як частина проекту «Заквітчані». У рамках Ukrainian Fashion Week проект «Заквітчані» покликаний відродити цікавість до класичної української культури і надати нових сенсів уже відомим речам.

Якщо не налякаю, то засмучу

Якщо не налякаю, то засмучу

У новому кінотеатрі у Києві йдуть останні титри. Діти з батьками після 70-хвилинного перегляду мультфільму «Бабай», створеного українською студією «Анімафільм», поспішають на вихід. У залі залишається телеведучий і лідер гурту «The ВЙО» Мирослав Кувалдін, який для анімаційної картини написав музику, заспівав три пісеньки й озвучив Кота-скрипуна, до безтями закоханого у відьму. «Прем’єра відбулася.

«Софія» під прицілом

«Софія» під прицілом

Перші кроки В’ячеслава Кириленка на двох урядових стільцях — віце-прем’єр-міністра з гуманітарних питань і міністра культури України — викликали хвилю обурення у суспільстві. Деякі діячі культури зробили перші висновки, що так нахабно не вилазив на голову і не зав’язував ноги бантиком навіть Кулиняк, екс-міністр і персональний скрипаль Януковича.

Всі статті рубрики