В Одесі не все спокійно

В Одесі не все спокійно

Попри те, що Одеса тримає марку міста, де люди «самі в себе можуть навести порядок», останнім часом тут досить неспокійно. Днями невідомі обстріляли машину бійців батальйону «Айдар». Як повідомив на своїй сторінці у «Фейсбуці» журналіст Сергій Братчук, хлопці приїхали в Одесу, щоб забрати гуманітарну допомогу і медикаменти для бійців. Інцидент стався, коли машина стояла на парковці.

Чи хочуть окупанти миру?

Чи хочуть окупанти миру?

Доки на Донбасі не припиняються бойові дії, попри оголошене крихке перемир’я, «важку артилерію» може бути застосовано і в мирних перемовинах. Так, за неофіційною інформацією ЗМІ, наступного понеділка до України задля переговорів по Донбасу як посередник має прибути президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв.

Кримський «Вантаж-200»

Кримський «Вантаж-200»

Днями відома російська правозахисниця Олена Васильєва на сторінці групи «Вантаж-200 з України в Росію» в мережі «Фейсбук» опублікувала прізвища тих, хто виїхав iз Криму воювати на територію Донбасу і загинув там. У їхньому числі — жителі Сімферополя, Бахчисараю, Ялти і Алушти, всього в тому списку десять осіб.

Подайте снігу на Новий рік

Подайте снігу на Новий рік

Коли «УМ» у середині листопада писала, що грудень буде теплим, у це мало хто вірив. Ще б пак — зима тоді якраз вступила у свої права, погрожуючи всім 20-градусними морозами. Але погода — річ мінлива. І ось разом iз передноворічним настроєм в Україну прийшло і невелике потепління. Синоптики прогнозують підвищення температури до 3-5 градусів. Хоча, відчуття будуть що на кілька градусів менше — небо буде вкрите хмарами, подекуди туман, а зимовий сніг замінить осіння мряка. Ще прохолодніше буде у західних регіонах країни, де стовпчики термометра покажуть -2 — 0 градуcів.

Закодована пам’ять

Закодована пам’ять

Винайдена японцями і давно апробована в Європі та США технологія QR-кодів нарешті дісталася й до «файного міста». Як повідомив журналістам начальник управління стратегічного розвитку міста Юрій Дейнека, для початку такі коди незабаром будуть нанесені на 20 найвизначніших історичних та архітектурних пам’яток обласного центру (зокрема, будівлю Тернопільського замку, Архiкатедральний собор, пам’ятник зірці світової опери Соломії Крушельницькій тощо), відтак з’являться і на всіх більш-менш цінних для ознайомлення об’єктах.

Системна темрява

Системна темрява

Замість оголошених з початку грудня «віялових» відключень електроенергії, в Україні все частіше починають діяти аварійні. Принципова різниця між ними полягає в тому, що під час «віялових» відключень передбачені попередження людей заздалегідь, чіткі графіки, а головне — світло в таких випадках зникає не більше, як на 2 години. А аварійні — вони і є аварійні.

Всі статті рубрики