Перехід із пінг-понгом

11.12.2014
Перехід із пінг-понгом

Так виглядає ігровий монітор на одній зі сторін переходу.

На деяких вулицях із пожвавленим рухом світлофор змушує пішоходів чекати зеленого світла по півтори хвилини й більше. Але, виявляється, час очікування може перетворитися на цікаву розвагу й захопливе змагання. Взяти в ньому участь можна на одному з пішохідних переходів у німецькому місті Хільдесхайм, що у федеральній землі Нижня Саксонія.

Автори ідеї та її втілення — група творчих студентів-дизайнерів. Вони придумали встановити на світлофорних стовпах з обох боків «зебри» спеціальні ігрові пристрої. Поки горить червоне світло, двоє пішоходів можуть погратися один з одним в електронний пінг-понг. Для цього потрібно керувати «ракеткою» на своєму сенсорному екрані, відбиваючи м’яч на половину поля суперника і намагаючись не пропустити гол зі свого боку. Тут же на табло ведеться рахунок.

Як пише сайт The Bored Panda, ідея такого пристрою народилася ще в 2012 році, коли студенти опублікували свою концепцію в інтернеті. Хоча то були лише креслення й пробна анімація, відео отримало понад мільйон переглядів і вподобань-«лайків». Для технічної реалізації проекту знадобилося понад два роки, зате тепер дехто залюбки простоює на переході в Хільдесхаймі значно довше, ніж горить червоне світло.