НОВИНИ ПЛЮС

10.12.2014

«Стіна» на кордоні з Росією обійдеться у 8 мільярдів

Проект споруди на кордоні з Росією, який має назву «Стіна», обійдеться Україні у 8 мільярдів гривень. Про це на засіданні уряду оголосив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. Для реалізації проекту уряд створить спеціальне агентство. «Проект «Європейська стіна» — облаштування державного кордону між Україною і РФ — буде виконаний. Реалізація проекту передбачається протягом чотирьох років», — додав глава уряду. За його словами, на облаштування кордону уряд України вже отримав 235 млн. грн. від Європейського союзу. Уряд і надалі сподівається на допомогу західних партнерів.

Депутатка Порошенка пропонує карати за непокору

Депутат від Блоку Порошенка Ірина Фріз зареєструвала вчора проект закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за заклик до непокори. Як зазначено в пояснювальній записці до законопроекту, його розроблено задля ефективної боротьби з веденням «гібридної війни проти України, попередження інформаційного та психологічного впливу на працівників правоохоронних органів, військовослужбовців Державної прикордонної служби, Збройних сил України, Національної гвардії України, СБУ з метою вчинення ними непокори законним наказам начальника». Депутат пропонує доповнити Кримінальний кодекс України статтею 402-1 про заклик до непокори, тобто «заклик до відкритої відмови» працівників правоохоронних органів виконати законний наказ начальника. Стаття передбачатиме відповідальність у вигляді позбавлення волі терміном до 3 років.

У Києві полетіли «голови»

Київська адміністрація звільнила 23 працівники КМДА та 31 директора комунальних підприємств за результатами виявлених внутрішнім аудитом порушень на суму 319 мільйонів гривень. Про це на засіданні Київради 9 грудня заявив заступник голови КМДА — керівник апарату Володимир Бондаренко. Бондаренко нагадав, що у столиці було проведено 52 перевірки, за результатами яких виявлено порушень фінансової дисципліни — на 319 мільйонів гривень, iз них прямих збиткiв бюджету завдано на 84,5 мільйона гривень. Він додав, що у комунальних підприємства виявлено порушень на 107,7 мільйона гривен, а в органах самоврядування — 211,7 мільйона гривень.

Порошенко звільнив заступника голови своєї адміністрації

Президент України Петро Порошенко призначив на посаду свого радника мільярдера Юрія Косюка, який є власником агрохолдингу «Миронівський хлібопродукт». Про це Президент написав на своїй сторінці в соціальній мережі. Згідно з його повідомленням, він підписав указ про звільнення Юрія Косюка з посади першого заступника голови адміністрації Президента України.