Однією правою

25.11.2014
Однією правою

Василь Ломаченко не мав жодних проблем із захистом свого пояса. (з сайта lomachenko.com.)

Сповна реалізувавши свій величезний потенціал на аматорському рівні, амбіційний Василь Ломаченко без розкачки почав форсувати найвищі рубежі у своїй професіональній кар’єрі. Після третього поєдинку на профі-ринзі дворазовий олімпійський чемпіон уже володів престижним поясом за версією WBO у напівлегкій вазі. Минулої ж суботи у протистоянні з досвідченим тайцем Чонлатарном Піріяпіньйо Василь дуже легко захистив свій чемпіонський титул і заявив, що надалі хоче битися лише з чемпіонами, натякаючи на те, що має на меті зайнятися «колекціонуванням» поясів.

Власне поєдинок проти 29-річного Піріяпіньйо, за плечима якого було більше 50 боїв, засвідчив, що робити ставку лише на захист уже здобутого трофея Ломаченку абсолютно недоречно. Так званого претендента, який стояв першим у рейтингу WBO і виказував беззаперечну впевненість у своїй перемозі над українським боксером, наш співвітчизник побив однією правою — як у переносному, так і в прямому сенсах цього вислову.

Уже з перших хвилин бою стала очевидною беззаперечна перевага чемпіона. Ломаченко, якому, вже традиційно, в куті рингу секундував тато-тренер, після невеличкої розвідки розпочав бомбардувати свого опонента різноманітними ударами. Один iз них настільки вразив тайця, що той наприкінці третього раунду опинився в першому за всю кар’єру нокдауні. І якби не травма лівої руки Супер-Васі, без сумніву, згодом до пасиву Піріяпіньйо любителі статистики записали б і дебютний нокаут.

Проте, як пояснив «Лом», під час однієї з масованих атак, у шостому раунді, він «влучив у щось тверде», після чого — через біль — був змушений використовувати свою ліву руку лише для відволікаючих маневрів. Утім навіть за таких умов, боксуючи «однією правою», український чемпіон легко довів справу до переможного кінця. Підсумкові записки трьох суддів, які синхронно виставили оцінки — 120:107, засвідчили беззаперечну перевагу Ломаченка, а експерти, які стежили за цим протистоянням, висловили захоплення манерою боксування чемпіона. Особливо вражала рухливість Василя в ринзі, завдяки якій він, немов метелик, уникав нападок свого суперника, котрий, слід визнати, зовсім не здивував боксерську спільноту, в тому числі й самого Ломаченка. «Не хочу нічого поганого казати про свого опонента, але й не буду говорити, що я такий «красень». Іще до бою я казав, що кількість проведених ним поєдинків не відображає його рівень. За великим рахунком, кожен боксує так, як дозволяє йому суперник. Хай там як, але мені сподобалося, як я провів бій. Ця перемога для тебе, Україно», — зазначив Василь Ломаченко.

До слова, поєдинок українця, котрий проходив у китайському місто Макао, відбувся в андеркарті протистояння Пак’яо — Аллегері. І зірковий філіппінець без проблем захистив свій чемпіонський титул за версією WBO у напівсередній вазі.

А ТИМ ЧАСОМ...

Екс-чемпіон світу за версією WBA в напівсередній вазі (до 66,7 кг) В’ячеслав Сенченко (36-2, 24 КО) виграв 8-раундовий поєдинок у небитого раніше угорця Ласло Тота за очками.

Ще один українець, колишній чемпіон Європи у середній вазі Максим Бурсак (30-3-1, 13 КО) успішно дебютував у суперсередній категорії (до 76,2 кг), нокаутувавши в другому раунді грузина Рамаза Гогічашвілі.