Заміж за монстра

20.11.2014
Заміж за монстра

Чарльз Менсон із нареченою. (з сайта hlntv.com.)

Один із найвідоміших злочинців світу, вбивця Чарльз Менсон, якого американське правосуддя засудило до довічного ув’язнення, має намір невдовзі одружитися. Як повідомляє Бі-Бі-Сі, пенітенціарна влада штату Каліфорнія підтвердила, що 80-річний Менсон отримав дозвіл взяти шлюб із 26-річною Ефтон Елейн Бертон. Представник в’язниці «Кокран», де Менсон відбуває покарання, повідомив, що дату шлюбу ще не встановлено, але пара має на це три місяці.

Натомість обранка вбивці заявила, що шлюбна церемонія, на яку молодята можуть запросити дев’ятьох людей з-поза меж в’язниці, відбудеться вже наступного місяця.

У 1960-х роках Менсон був ватажком так званої комуни «Сім’я», яка мала на меті спровокувати расову війну в Каліфорнії. Лише впродовж двох ночей у серпні 1969 року члени цієї секти скоїли щонайменше сім жорстоких убивств у Лос-Анджелесі. Серед жертв була дружина кінорежисера Романа Поланськи, відома актриса Шарон Тейт, яка тоді перебувала на восьмому місяці вагітності, та кілька друзів родини, що гостювали у подружжя. Сам Поланськи був у від’їзді.

Менсон безпосередньої участі в убивстві Шарон Тейт і її гостей також не брав, але за підбурювання до його скоєння та інші злочини був засуджений до страти. Втім йому пощастило — 1972 року в Каліфорнії смертну кару було скасовано. Щоправда, згодом її відновили, але Чарльзу вже встигли замінити «найвищу міру» на довічне ув’язнення.

В інтерв’ю американському часопису «Роллінг стоун» молода наречена «довічника» розповіла, що вступила у контакт із Менсоном іще підлітком, а з 2007 року вона регулярно відвідує його у в’язниці. Дев’ять років тому вона навіть переселилася до Каліфорнії, щоб бути поближче до коханого. Жінка, яка без зайвої скромності сама себе називає Зіркою, переконана, що її майбутній чоловік є невинним.

Пенітенціарні та судові органи Каліфорнії дотримуються іншої думки. Менсон уже 12 разів подавав клопотання про звільнення, але щоразу їх відхиляли. Останню таку відмову лідер «Сім’ї» отримав 2012 року. Наступне таке подання він може подати не раніше 2027-го.

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>