Звідки береться натхнення

Звідки береться натхнення

Хто би що не говорив, письменнику потрібні мандри, скупчення вражень і спогадів, щоб потім, повернувшись у свій простір, перетворити їх на літературу. Міжнародний культурно-освітній проект «Літературний тур до Польщі», який наприкінці жовтня проходив у чотирьох містах — Львові, Любліні, Варшаві та Кракові — за участі відомих польських письменників і менеджерів культури, ідеально підходить для колекції вражень та знайомств.

І як тепер без «Леніна»?

І як тепер без «Леніна»?

Через тиждень російський актор Олексій Девотченко мав приїхати в Київ, щоб закінчити зйомки у фільмі «Моя бабуся Фані Каплан» Дмитра Томашпольського та Олени Дем’яненко, де він грав Леніна. Ввечері 5 листопада Олексій пішов з життя, залишивши калюжу крові і замкнені двері квартири у Москві. Його тіло 15 годин пролежало біля дверей.

Гніздо для свободи

Гніздо для свободи

У Національному художньому музеї України, що по вулиці Грушевського, 6, кандидат історичних наук, голова Українського інституту національної пам’яті, колишній директор архіву СБУ, нині професор Києво-Могилянської академії Володимир В’ятрович прочитав лекцію «(Не)подоланий тоталітаризм. Український урок».

Всі статті рубрики