США розкривають обійми для іммігрантів

29.10.2014

Кількість мешканців Сполучених Штатів Америки, які народилися за межами США, до 2022 року може зрости на 27,4 мільйона осіб. Це на додаток до тих 40,8 мільйона іммігрантів, які вже були громадянами країни станом на 2012 рік. Такий прогноз наводить у своєму звіті Дослідницький центр Конгресу США, констатуючи, що у порівнянні з ситуацією станом на 1970 рік кількість натуралізованих американців зросла на 321 відсоток.

Упродовж 2000—2013 років США прийняли близько 1,2 мільйона шукачів притулку та біженців з інших країн. Кожні 40 секунд до країни в’їжджає один легальний мігрант. Нелегальних, яких особливо багато прибуває з країн Центральної Америки, порахувати неможливо, тож насправді кількість приїжджих у Сполучених Штатах значно більша.

Раніше повідомлялося, що на початку цього навчального року за парти шкіл США вперше в історії країни сіло більше кольорових дітей (із них дуже багато — іммігранти з сусідніх держав), ніж народжених у США білих дітей.

Днями Служба громадянства та імміграції повідомила, що до США прибули без віз щонайменше 100 тисяч мешканців Гаїті. І це лише початок. Цього року імміграційні агенції США придбали спеціальні принтери, які здатні видрукувати 9 мільйонів «зелених карт» для потенційних прибульців упродовж року. Угода з компанією, яка обслуговує ці друкарські машини, передбачає виготовлення загалом 34 мільйонів «зелених карт» — посвідок із правом на проживання та працевлаштування у США для громадян інших держав. Це означатиме приріст населення США на 10 відсотків.

Республіканці звинувачують президента Барака Обаму, що таким чином він завозить до країни «виборчий електорат» для Демократичної партії. Адже 4 листопада відбудуться проміжні довибори до Конгресу, і демократи ризикують втратити більшість не лише в нижній Палаті представників, де з 2012 року «панують» республіканці, а й у досі «демократичному» Сенаті.

Згідно з останніми соціологічними опитуваннями, 74 відсотки американців виступають за те, щоб кількість емігрантів у країні зберігалася на теперішньому рівні або зменшувалася, повідомляє газета «Вашингтон таймс».

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>