Ловися, зраднику, в погонах і без

29.10.2014

У Слов’янську Донецької області контррозвідка СБУ затримала місцевого мешканця, який брав участь у терористичній діяльності так званої «ДНР». Як повідомляє прес-служба СБУ, 41-річний громадянин України на прізвисько «Таксист», який дійсно працював у міській службі таксі, ще у квітні приєднався до терористів та брав участь у захопленні Слов’янського міськвідділу міліції, де згодом бандити влаштували одну зі своїх найжорстокіших катівень.

«У період, коли Слов’янськ контролювався терористами, «Таксист» був особистим водієм ватажка однієї з банд на прізвисько «Корсар», разом із яким вони щодня «інспектували» блокпости навколо міста», — йдеться у повідомленні СБУ.

У спецслужбі додають, що після звільнення Слов’янська українськими військовими бойовик причаївся і повернувся на роботу в таксі. При цьому, бесідуючи з пасажирами, зрадник Батьківщини старанно збирав інформацію про українських патріотів — мешканців Слов’янська, списки яких передавав своїм поплічникам із «ДНР».

Цими ж днями співробітники СБУ затримали у Волновасі 21-річного громадянина України «П», який був у терористів «ДНР» коригувальником вогню і скеровував обстріли артилерії по підрозділах сил АТО. Тривають оперативно-слідчі дії.

На Донеччині також затримано «правопохоронця», який незаконно вилучав у місцевих жителів переважно мисливську зброю і передавав її бойовикам. Як повідомляє прокуратура Донеччини, 33-річного зрадника-міліціонера звинувачують у перевищенні влади або службових повноважень та у сприянні діяльності терористичної організації.

Слідчі встановили, що «перевертень у погонах» свідомо пішов на співпрацю з терористами і виконував незаконні накази так званого «коменданта міста» — члена терористичної організації «ДНР». Зокрема, міліціонер разом із бойовиками обшуковував місцевих жителів і вилучав у них мисливську гладкоствольну і нарізну зброю, якою надалі озброювалися терористи.

Слідством, на думку співробітників, зібрано достатню кількість доказів вини міліціонера у співпраці з бойовиками. Державне обвинувачення в суді підтримуватиме прокуратура Донецької області. Максимальна міра покарання, відповідно до Кримінального кодексу, передбачає до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

  • «Термінатор» згадав усе

    Через тиждень після свого призначення на посаду Генерального прокурора Юрій Луценко відвідав камеру №158 у Лук’янівському СІЗО (площею у дев’ять метрів квадратних), в якій він «відсидів» майже півтора року в часи режиму Януковича. >>

  • Кримінальний талант

    Чотири роки тому 18-річний Артур Самарін виїхав з України до Америки за програмою «Робота та подорож». У рідний Херсон хлопець повертатися не планував, тому склав свій хитромудрий план втілення в життя своєї «американської мрії». >>

  • Шанс для невинних

    Законопроект «Про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України щодо забезпечення засудженим за особливо тяжкі злочини права на правосудний вирок» уже давно готовий до другого читання у сесійній залі Верховної Ради України. Але вже кілька місяців у народних обранців руки не доходять до того, щоб поставити його на вирішальне голосування. Незважаючи на те, що Європейський суд з прав людини послідовно виносить рішення не на користь держави Україна, за які, до того ж, розплачуються не судді, а ми, платники податків. >>

  • «Хорте», тримайся!

    Суддя Ірина Курбатова більше двох годин читала текст вироку активісту Юрію Павленку (на прізвисько «Хорт»). У результаті, за «організацію та участь у масових заворушеннях під Вінницькою ОДА 6 грудня 2014 року» майданівець Павленко отримав чотири роки й шість місяців позбавлення волі. Він також має компенсувати судові витрати — 10 тис. грн. >>