Підніжка від Юлі

22.10.2014
Підніжка від Юлі

Порошенко не дасть «скривдити» той контингент виборців, які зараз є учасниками АТО.

Проблема з голосуванням військовослужбовців у зоні АТО, за наполяганням Президента, вирішуватиметься навіть «непарламентським способом». «Те, що парламент за це не проголосував — це дикість», — заявив представник Президента у Верховній Раді Руслан Князевич в ефірі «5-го каналу». «Будемо думати, будемо звертатися до Центральної виборчої комісії, будемо просити їх якимось чином врегулювати ці речі, можливо — своїми рішеннями, хоча такими рішеннями ми змушуємо ЦВК дублювати законодавця, тоді як Центрвиборчком є не правотворчим, а правозастосовним органом», — заявив Князевич.

Йдеться, нагадаймо, про «невдале» голосування ВР у понеділок, коли, попри всі старання пропрезидентських депутатів, питання щодо особливостей проведення виборів у зоні АТО не було навіть включене до порядку денного, його проігнорували, зокрема, депутати від «Батьківщини». Представник глави держави назвав цю ситуацію «екстраординарною». «Зі свого боку і з боку Президента, я думаю, що ми будемо категорично наполягати на тому, щоб таке право (на голосування в зоні АТО) було забезпечене. Я переконаний, що Президент зробить усе можливе, щоб вирішити цю ситуацію. Принаймні ми готові вже в непарламентський спосіб шукати вихід », — додав Князевич.

Що ж стосується місцевих виборів на Донбасі, запланованих на 7 грудня, то для їхнього проведення парламент повинен ще ухвалити низку рішень. Зокрема, визначити населені пункти, де проводитимуться вибори, підкреслив Князевич. Він зазначив, що закон про проведення місцевих виборів на Донбасі має загальне значення як рамковий закон. За його словами, поки відповідні рішення не пройдуть крізь стіни ВР, дії, передбачені українським законом про місцеві вибори, не зможуть мати місце. «Робота в цьому плані ще триває», — резюмував представник Президента.