ХРОНІКА

22.10.2014

Бокс

Після перемоги в титульному бою над південноафриканцем Даніелем Брюером та здобуття титулу інтерконтинентального чемпіона за версією WBO українець Олександр Усик увійшов до першої десятки рейтингу цієї боксерської організації у ваговій категорії до 91 кг.

Футбол

Матчі 10-го туру української прем’єр-ліги, які мали відбутися цього уїк-енду, перенесені на грудень. Це рішення дирекції ПЛ обумовлене проханням МВС, яке побоюється масштабних провокацій у день виборів депутатів Верховної Ради.

* * *

Чемпіонат Англії. Заключний матч 8-го туру. «Вест Бромвіч» — «Манчестер юнайтед» — 2:2 (Сесеньйон, 8; Берахіно, 65 – Феллаїні, 48; Блінд, 87).

Команду Луї ван Галя продовжує лихоманити — «манкуніанці» знову не змогли перемогти більш ніж посередню команду АПЛ. Відтак відставання найтитулованішої команди Англії, в активі якої 12 очок, від лідера чемпіонату – «Челсі» — вже становить десять пунктів.

Чемпіонат Іспанії. Заключний матч 8-го туру. «Реал сосьєдад» — «Хетафе» — 1:2.

Чемпіонат Італії. Заключний матч 7-го туру. «Дженоа» — «Емполі» — 1:1.

* * *

Наставник «Динамо-2» Олександр Хацкевич прийняв пропозицію Федерації футболу Білорусі очолити національну збірну, яку після трьох поспіль поразок на старті євровідбору-2016, у тому числі й від України, залишив Георгій Кондратьєв. Подейкують, що одним із претендентів на пост очільника збірної «сябрів» був також і Олег Блохін.

* * *

Знаний у минулому футболіст Сергій Кандауров, який виступав за національну збірну України та португальську «Бенфіку», з 1 листопада стане спортивним директором харківського «Металіста», якому він також віддав кілька років своєї кар’єри.

Покарання

Відомого спринтера-паралімпійця Оскара Пісторіуса засуджено до п’яти років ув’язнення за ненавмисне вбивство його дівчини Реви Стенкамп. Такий вердикт виніс суд Преторії, де впродовж досить тривалого часу розглядалася справа скандального бігуна.