Від піраміди Хеопса до піраміди Білаша

15.10.2014
Від піраміди Хеопса до піраміди Білаша

Віктор Білаш: «Завдяки бджолам на здоров’я, хвалити Бога, не скаржуся». (автора.)

Навряд чи багато хто з перехожих вулиці Шевченка, що тягнеться від середмістя древнього Галича до Дністра, здогадується про існування оригінальної споруди, котра «ховається» вглибині обійстя Білашів за двоповерховим особняком. Пояснення просте: тут лише цьогорічного серпня освятили міні-копію піраміди Хеопса — єдиного із семи чудес світу, що збереглося до наших днів. Щоправда, галицький варіант будувався зовсім з іншою, ніж увічнення монарших останків, метою.
«Для цього знадобилося два роки, чимало коштів та особистих зусиль, — пояснює Віктор Білаш. — Близько половини робіт виконав власними руками. Та, щоб досконало відтворити у зменшеному вигляді параметри єгипетської піраміди, довелося запрошувати висококваліфікованих зодчих. Спільними зусиллями нам вдалося досягнути, так би мовити, архітектурної мети: конструкція має висоту близько чотирьох метрів зі сторонами чотирикутника 5 метрів 12 сантиметрів. Щодо лікувальних можливостей запатентованої мною бджолопіраміди, чітко зорієнтованої на всі сторони світу, то її вплив на стан людського організму я ретельно випробував на собі».

Гени «прокинулися» після сорока

Бджільництвом господар незвичного об’єкта захопився вже в зрілому віці, хоча рід Білашів, як стверджують старожили його рідного села Миргородщина, що на Полтавщині, віддавна славився обдарованими пасічниками. Проте пана Віктора змолоду потягнуло не до вуликів. Тямущий випускник агрономічного факультету Полтавського сільгоспінституту, отримавши в 1960-му направлення в Івано-Франківську область, упевнено долав щаблі кар’єрної драбини. Невдовзі після приїзду на Прикарпаття він став успішним головою колгоспу, потім — першим секретарем райкому комсомолу та головним агрономом потужного тепличного комбінату. Не знати, як би далі розвивалися події, якби для вирощування огірків у закритому комбінатівському ґрунті не знадобилася допомога Божих комах. «Отак у понад 40-річному віці в мені нарешті «прокинулися» родові бджолярські гени, — посміхається. — Купив кілька вуликів і відтоді з бджолами не розлучаюся. Завдяки їм і життя на пенсії стало незрівнянно цікавішим від прісних буднів, і на здоров’я, хвалити Бога, не скаржуся».

Справді, як прискіпливо не придивляйся, та на вигляд не скажеш, що пану Віктору пішов 78-й рік. Завзяття теж не бракує. Під його багаторічною опікою — Галицьке районне товариство бджолярів-любителів та створене в 2011-му громадське об’єднання «Івано-Франківська обласна асоціація розвитку народної та нетрадиційної медицини «Апітерапія», до якого вже вступило чимало відомих на Прикарпатті дипломованих послідовників Гіппократа.

Як бджіл «схрестили» з пірамідою

Власне, пошук найбільш вдалої комбінації переваг бджільництва та оригінальних методів оздоровлення і привів Віктора Білаша до реалізації власної цікавої розробки, аналогів якій, за його словами, немає в Україні, а можливо, й у світі.

— І коли ви цим захопилися?

— Використання пірамідальних споруд для зцілення людського організму розпочалося задовго до моїх експериментів. Ще в п’ятдесяті роки минулого століття чеський інженер Карел Дрбал дослідив взаємозв’язок форми піраміди Хеопса та біологічних і фізико-хімічних процесів, які в ній відбуваються. Згодом він навіть запатентував виготовлений за зменшеними параметрами цієї гробниці заточувач лез бритви «Піраміда Хеопса», непомітний вплив якого забезпечував їх багаторазове використання. На жаль, відкриття Дрбала, зокрема й щодо лікувальних можливостей піраміди, в ті часи не набуло розвитку. Наскільки мені відомо, ним для створення нетрадиційних лічниць частково скористалися лише кубинці, іспанці та мексиканці. І тільки в останнє десятиліття-півтора пірамідальне оздоровлення набуло поширення в Україні.

Аби вивчити вітчизняний досвід, я з колегами відвідав відомого кримського апітерапевта В’ячеслава Савіна, котрий має величезну пасіку та кілька будиночків 4х4 метри з дахами у вигляді пірамід. Також ми побували в бджолярів-цілителів Сумщини і Рівненщини. Хвала їм як першопрохідцям. Та, проаналізувавши побачене й вивчивши згодом наукову літературу з пірамідології, ми зауважили чимало невідповідностей, зокрема використання при спорудженні будиночків цвяхів та інших металевих предметів, котрі порушують природний рух магнітно-силових потоків. Отже, нам треба було позбутися цих та інших недоліків.

— Чому саме геометрична фігура гробниці Хеопса, а не, скажімо, його батька Снофру, теж бездоганно окреслена, вважається лікувальною? Тому що найвища з тих, що збереглися до наших днів?

— Якщо пояснювати популярно, то передусім варто нагадати про виняткове значення води для всього живого на Землі. Так ось, параметри Хеопсової піраміди точно відповідають параметрам, тобто нахилу граней (можна лише дивуватися рівню розвитку давньоєгипетської цивілізації, вчені якої спромоглися це вирахувати), кристалів води — 51 градус 51 хвилина 14 секунд. Зустрічаючи на своєму шляху таку піраміду або її копію, магнітно-силові потоки вдаряються об конструкцію і «збігаються» до вершини. Там утворюється енергетичний вихор, який потім рівномірно поширюється по всій піраміді. Він позитивно впливає на структуру води людського організму, котрий складається з неї, як відомо, на 70 відсотків. Структурована таким чином вода здатна розчиняти і виводити шлаки, накопичені в органах і системах, очищаючи та омолоджуючи організм. Оздоровчий ефект спостерігається при будь-яких хворобах.

— А до чого тут бджоли?

— Про їхній безумовно позитивний вплив на профілактику і лікування хвороб за допомогою лежаків-вуликів уже сказано і написано чимало. У нас виникла ідея поєднати лікувальні пірамідальні та апітерапевничні можливості. Я поставив у щойно збудовану піраміду два вулики з чотирма бджолосім’ями. Це поки що експеримент. Спершу було побоювання, чи витримають комахи постійну дію пірамідального силового поля. Два попередні місяці дали позитивну відповідь. Подивимося, як бджоли перезимують у піраміді.

Випробувано на собі

— Вас не сприймають як галицького шамана, адже дехто з відомих учених твердження про лікувальні властивості пірамід називає не інакше як псевдонауковими?

— У різні часи в нас не визнавали генетику, кібернетику і навіть існування Господа Бога. Щодо лікувальних можливостей пірамід, то один із найвідоміших пропагандистів цього методу Габріель Сільва на практиці довів, що, приміром, чотири півгодинні сеанси з двогодинними інтервалами виліковують бджіл від смертельного грибка аскофоресіс. Зафіксовано, за участі офіційної медицини також, і величезну кількість зцілень людей від різних недуг.

Крім того, у своїх дослідженнях я не сліпо копіюю чиїсь висновки, а, маючи дві вищі освіти, одна з яких технічна, опираюся на закони фізики, природи та народної медицини. Дію магнітно-силових ліній піраміди я випробовував на собі, перебуваючи в ній почергово по півгодини, годині і більше. Після двогодинного сеансу відчув погіршення самопочуття, аритмію і зрозумів, що передозував. Тому бажаючим полежати на вуликах у моїй піраміді пропоную сеанси по 30, 40 і 60 хвилин, залежно від результатів вимірювання артеріального тиску, яке ми обов’язково проводимо.

— Охочих чимало?

— Не бракує. Впродовж останніх десяти днів серпня до нас приходили і приїжджали мешканці Галича, Івано-Франківщини і навіть була жінка з Луганської області. Всі вони до єдиного, за їхніми словами, відчули позитивний вплив піраміди, зокрема вирівнювання показників артеріального тиску. Після експериментальної десятиденки, отримавши первинну інформацію, вирішили взяти паузу.

— А що далі?

— Розробляємо методику і сподіваємося на плідну співпрацю з професійними медиками. Доступною для всіх бажаючих моя піраміда стане, мабуть, у середині наступної весни. Готуємо до реалізації проект спорудження оздоровчої бази з двадцяти пірамід. Нам уже виділили ділянку-поляну в лісі, за 200 метрів від Дністра. Там дуже чисте повітря і чудові краєвиди. Сподіваємося, що все це разом створить унікальні можливості для оздоровлення.

  • Голодомори й лихоліття «мами за законом»

    Іде другий десяток літ, як немає з нами дорогої для мене людини — Євдокименко Ірини Пилипівни, матері моєї дружини, а по-простому — тещі (або, як прийнято в англійців, mother-in-law, «мами за законом»). Народилася вона у 1910 році. >>

  • Ноги замість мотора

    30-річний черкащанин Олексій Ганшин ніколи не мав автомобіля і навіть не хоче його купувати. Бо в нього є веломобіль. Олексій не просто любить на ньому подорожувати, він власноруч будує ще й лежачі велосипеди. У планах народного умільця — власна велосипедна фірма на зразок тих, що працюють у Європі. >>

  • За ним сумує місто...

    Сьогодні — 9 днів, як пішов із життя Ігор Калашник, політик, громадський діяч Черкащини, доктор економічних наук, заслужений будівельник України, лауреат загальноукраїнського рейтингу професійних досягнень «Лідер України», депутат Черкаської міської ради кількох скликань і багаторічний друг нашої газети. Йому було лише 55 років. Раптова і трагічна смерть шокувала всіх, хто знав Ігоря Миколайовича. >>

  • «Я давно вже став українським націоналістом»

    Ще жоден художник тему сучасної українсько-російської війни досі не втілював настільки масштабно, як 53-річний художник iз Дніпропетровська Сергій Чайка. Його нова картина вражає грандіозністю, насиченістю образів українських героїв, серед яких у центрі постає Надія Савченко. >>

  • Не в грошах щастя

    Звістка про те, що Василю Пилці з Кривого Рогу замовили портрет короля Кувейту, нещодавно була розповсюджена багатьма ЗМІ як неабияка сенсація. Особливої ж пікантності додавало те, що українському майстру гравюри на склі за таку роботу ніби мають заплатити гонорар у сумі річного бюджету України. >>

  • «Ми такі люди — співати вміємо, а балакати не дуже!»

    Більше 30 років поспіль українська народна пісня допомагає черкаській родині Карпенків на їхньому життєвому шляху. Саме пісню та музику Ніна Петрівна i Володимир Михайлович називають тим джерелом натхнення, яке підтримує, дає сили і дарує настрій. І тоді як добре на душі, і тоді як важко. >>