Правильною дорогою йде Верняєв!

14.10.2014
Правильною дорогою йде Верняєв!

Олег Верняв святкує бездоганний виступ на брусах. (з сайта NOC-ukr.org.)

До останнього дня лишалася порожньою скарбничка збірної України на чемпіонаті світу зі спортивної гімнастики, що тривав у китайському Наньніні із 3-го до 12 жовтня. І от у неділю наші атлети здобули аж дві нагороди.

«Золото» за бездоганну вправу на паралельних брусах виборов Олег Верняєв. Його результат — 16,125. Срібна медаль дісталася американцеві Дейнеллу Лейві (15,933), «бронза» — у японця Рьохеї Като (15,666).

Для 21-річного донеччанина це перша відзнака на чемпіонатах світу. Нагадаємо, Верняєв тричі підіймався на п’єдестал на цьогорічному чемпіонаті Європи в Софії, здобувши «золото» на своїх коронних брусах та бронзові нагороди в опорному стрибку й командній першості.

У Наньніні Олег претендував на світовий п’єдестал і в багатоборстві, але залишився на четвертому місці. Наш співвітчизник виступав останнім у групі й після одного зі стрибків на вільних вправах однією ногою вийшов за межі помосту. Ця помилка і виявилася вирішальною. А першу сходинку тут посів японець Кохеї Учімура.

Друга медаль України на ЧС – «срібло» маріупольця Ігоря Радивілова в опорному стрибку (15,333). Чемпіоном у цій дисципліні став Рі Се Ван із Північної Кореї з 15,416 бала, «бронза» в американця Джейкоба Дальтона (15,199).

Дівчата з оновленої української збірної залишилися без медалей. Власне, у фіналах Україну представляли тільки Верняєв і Радивілов. Із їхніми двома медалями (1-1-0) наша команда посіла п’яте місце в загальному заліку, випередивши Росію (1-0-5). Вище опинилися збірні США (4-2-4), Китаю (3-3-1), КНДР (2-0-0) та Японії (1-3-2).