ХРОНІКА

09.10.2014

Олімпізм

У понеділок на 29-й звітно-виборчій Генеральній асамблеї Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка був переобраний на пост президента цієї організації на наступні чотири роки. Відзначимо, що пост очільника НОКу легендарний спортсмен обіймає з 2005 року.

Теніс

Турнір WTA в Осаці (Японія, призовий фонд — 250 тис. доларів). Другий раунд. Світоліна (Україна, 3) — Осака (Японія) — 3:6, 6:3, 6:4.

«Формула-1»

Як повідомляють європейські ЗМІ, шанси французького гонщика «Маруссі» Жуля Б’янкі на відновлення після важкої травми голови, отриманої під час жахливої аварії на Гран-прі Японії, дуже низькі. Зараз 25-річний пілот, якому діагностовано дифузне аксональне ушкодження мозку, перебуває в стабільно критичному стані. Також у японську клініку, де перебуває француз, для консультації прибув відомий нейрохірург Жеран Сайян, котрий займався порятунком німця Міхаеля Шумахера після його невдалого падіння на гірськолижній трасі у Франції.

Щодо причин трагедії з Б’янкі, то, за однією з версій, до аварії, внаслідок якої болід Жуля за межами асфальтного полотна, в гравійній ловушці, на великій швидкості врізався в трактор-евакуатор, який мав відбуксувати в безпечне місце болід Адріана Сутіля, що вилетів iз траси, могла призвести неуважність «стюардів». Вони, начебто, переплутали кольори «попереджувальних» та «дозвільних» прапорів, давши таким чином гонщикові добро на повний газ у місці, де не можна було форсувати трасу, яка, до всього ж, була дуже мокрою. Утім більшість експертів схиляється до того, що катастрофи можна було б уникнути, якби маршали гонки вчасно зреагували на аварію Сутіля й одразу випустили на трасу автомобіль безпеки.