Депутати серед відходів

30.09.2014

Якщо раніше нормальним вважалося бачити депутатів на розкішних автівках бізнес-класу, то зараз набирає обертів нова тенденція — депутати серед сміття. Не за просто так, а щоб не допустити їх до повторного терміну при владі.

Так, у переддень закінчення прийому документів на реєстрацію в депутати ВР активісти показали свою «народну любов» і Віктору Пилипишину — його кинули в смітник, а щоб не було мало, ще й червоною фарбою облили. Такий собі Trash Bucket Challenge, як встигли охрестити випадок у соціальній мережі «Фейсбук».

«Корупціонер-фальсифікатор Віктор Пилипишин, який голосував за диктаторські закони 16 січня, сьогодні спробував спокійно зареєструватися в кандидати в депутати, ніби Революції в країні й не було, але обурена громадськість дала йому зрозуміти, що місце його на смітнику історії, та облила його червоною фарбою, щоб пам’ятав, що його голосування у Верховній Раді спричинили смерті невинних», — опублікувала запис на своїй сторінці спільнота «Варта Києва».

Однак пізніше, як повідомила «Варта», фарбованому депутату все ж вдалося подати документи на реєстрацію, правда, не особисто: «Також окремо наголошуємо на тому, що подавати документи самовисуванець має особисто в ЦВК. Завдяки небайдужій громаді Пилипишину це зробити не вдалося (100% інформація). Проте наші джерела в ЦВК доповідають, що якась продажна сволота прийняла його документи «в лікарняному закладі».

А тим часом міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав громадян до цивілізованого поводження з кандидатами, інакше активістiв за всі подібні випадки притягуватимуть до відповідальності: «Незважаючи на те, яку політичну силу представляють хулігани і незалежно від того, якими гаслами вони намагаються виправдати свої дії, включаючи мотивацію очистки влади та люстрації, ми будемо адекватно реагувати на подібні дії як на правопорушення. Давайте починати впроваджувати європейські стандарти, в тому числі i в політичній боротьбі, i в гарячу передвиборчу пору», — заявив Авков.