«Горе об’єднало динамівську сім’ю»

30.09.2014

Майже десять тисяч любителів футболу прийшли позавчора на стадіон «Динамо» ім. Лобановського, аби пом’янути трьох легенд динамівського клубу. Знамениті в минулому гравці, а останнім часом — працівники тренерського штабу Валентин Белькевич, Андрій Баль, Андрій Гусин один за одним пішли з життя за якихось півтора місяця в серпні-вересні.

«Величезне спасибі всім, хто прийшов на сьогоднішній матч пам’яті, — сказав президент клубу Ігор Суркіс. — Я дуже вдячний Володимиру Мунтяну, Олексію Михайличенку, які провели колосальну роботу за короткий період. У трьох наших покійних товаришів залишилися родини, діти, матері, батьки. Найголовніше — ми повинні пам’ятати, що вони є. Якщо ми будемо про них пам’ятати, повірте, на небесах їм буде легше... Я сподіваюся, що трагедії нашої динамівської сім’ї на цьому закінчаться. Наша динамівська сім’я відкрита для вас завжди. І я хотів би, щоб вона була відкрита і в радісні хвилини, а не лише тоді, коли в нас горе. Але коли прийшло горе, воно зайвий раз довело, що ще більше нас об’єднує».

На товариську гру зібралося понад 40 (!) динамівських зірок різних років, а також низка відомих гравців із Росії й Білорусі. Дві команди були розділені не за віком, а в довільному порядку. Одним із найкращих на полі був нинішній тренер «Динамо» Сергій Ребров. З іншого боку йому протистояв Андрій Шевченко — батько вже чотирьох дітей, який напередодні відзначився «покером» за збірну світу в Алмати в грі на честь 60-річчя ФК «Кайрат» (5:1).

У другому таймі в команді Шеви грав Андрій Гусин-молодший. Його батько сам збирався взяти участь у цьому матчі пам’яті, але розбився на мотоциклі на 40-й день після смерті Баля...

Як часто буває, спаринг ветеранів закінчив дружньою нічиєю.

ТАБЛО

«Динамо» (сині) — «Динамо» (білі) — 3:3

Голи: Деметрадзе, Венглинський, Шевченко — Ребров, Хацкевич, Гусєв

«Сині»: Чанов, Кернозенко, Луценко (воротарі); Безсонов, Головко, Кузнєцов, Каладзе, Рац, Шевченко (к), Литовченко, Буряк, Протасов, Максимов; Ю. Калитвинцев, Горілий, А. Гусин-мол., Дмитрулін, Саленко, Кардаш, Несмачний, Яшкін, Єзерський, Радченко, Костюк, Кульчій, Штанюк, Олег Венглинський.

«Білі»: Уваров, Рева, Варивончик, Давидов (воротарі); Лужний, Хідіятуллін, Ващук, Дем’яненко, Хацкевич, Михайличенко (к), Гусєв, Заваров, Бєланов, Ребров; Євтушенко, Яремчук, Шматоваленко, Беженар, Михайленко, Федоров, Черніков, Ковалець, Коновалов, Мелащенко, Процюк, М. Маковський, В. Маковський, Деметрадзе, Каряка.