США знову оголошують війну

США знову оголошують війну

Учора Сполучені Штати Америки занурилися в жалобу — відзначали чергові роковини терористичної атаки на вежі-близнюки Всесвітнього торговельного центру та Пентагон 11 вересня 2001 року. У той же день США оголосили «війну проти тероризму» й на цей час досягли в ній неабияких успіхів. Навіть, як запевняють, знищили лідера «Аль-Каїди» Осаму Бен Ладена. Але перемоги в осяжній перспективі не видно. Навпаки, саме терористи тримають світ у страху, знищують сотні мирних людей, збивають літаки й почуваються господарями в багатьох регіонах світу.

Дірка в земній «ковдрі» заростає

Дірка в земній «ковдрі» заростає

В озоновому шарі атмосфери, який захищає землю від канцерогенного ультрафіолетового випромінювання, з’явилися перші ознаки відновлення та потовщання. Про це йдеться у дослідженні 282 експертів ООН із 36 країн світу, результати якого наводить Бі-Бі-Сі.

Держава нон-грата

Держава нон-грата

Більшість американців та європейців мають негативне уявлення про Росію і схильні підтримувати Україну, навіть якщо це загрожуватиме економічними проблемами їхнім державам. Про це свідчать результати найсвіжішого щорічного опитування Transatlantic Trends («Трансатлантичні тенденції») американського Фонду Германа Маршалла.

Всі статті рубрики