Олег Ляшко провів День Незалежності на передовій

29.08.2014
Олег Ляшко провів День Незалежності на передовій

Олег Ляшко разом із командиром батальйону «Луганськ-1» Андрієм Левком. Саме цей батальйон був авангардом визволення Лисичанська, Сіверськодонецька, Рубіжного та інших міст. За підтримки Ляшка батальйон продовжує боротьбy.

Олег Ляшко не втомлюється повторювати: щоразу повертаючись до Києва, він лишає своє серце на Донбасі. Воно й не дивно: дитинство політика пройшло на Луганщині, з нею пов’язані найтепліші спогади з минулого. Мабуть, саме тому величне свято — День Незалежності України — політик вирішив провести на своїй малій батьківщині, у щойно звільнених від терористів містах Донбасу, поряд з якими продовжувалися запеклі бої.

«Моя рідна Луганщина — це Україна! З Божою поміччю і з установкою «Град» ми скоро звільнимо наш край від московських окупантів. Тішуся, що День Незалежності в часі війни з кривавою Москвою зустрічаю з побратимами з батальйону «Айдар», батальйону «Луганськ-1», батальйону львівської територіальної оборони «Воля». Вірю, що незабаром саме ці підрозділи звільнять Луганськ і всю Луганщину», — зазначив лідер Радикальної партії.

Ляшко приїхав не з порожніми руками. Бійцям iз добровольчих батальйонiв «Айдар» та «Шахтарськ» передав два вантажних автомобілі ЗІЛ-133, каски, засоби захисту, продукти харчування. А до подарованого БРДМ політик прикріпив вила, символ Радикальної партії — на згадку та на вдачу.

Але не лише цим відзначився Ляшко на Донбасі. Разом iз мешканцями міста Щастя він розфарбував у жовто-сині кольори паркан. А у місті Сіверськодонецьк з однодумцями звалив ідола радянської епохи — пам’ятник Леніну. На постаменті, де раніше стояв Ілліч, Ляшко власноруч встановив синьо-жовтий стяг. Дуже символічно, що це відбулося у місті, яке останнім часом вважали осередком сепаратизму. Але сьогодні, за словами політика, тут знову панує український дух.

А перед тим як повалити Ілліча, Ляшко разом iз побратимами та місцевими патріотами розгорнув величезний, 40-метровий, український прапор та пройшов з ним через усе місто, щоб вклонитися пам’ятнику Тарасові Шевченку.

«Коли чув, як луганчани скандують: «Слава Україні!», «Україна — понад усе!», «Донбас — це Україна!» — заледве не розчулився. Важкий і болючий період, попри всі втрати, змінив цю країну. Патріотичний настрій на сході нині неймовірний!» — поділився враженнями політик.

Після цього Ляшко навідався до сіверськодонецької лікарні, де лежать бійці добровольчого батальйону «Луганськ-1», які отримали поранення у бою з терористами. Народний депутат підкреслив, що саме завдяки цим Героям місто було звільнене від окупантів, і допоміг з оплатою їх лікування.