Зростом не вийшли

21.08.2014
Зростом не вийшли

«Фармацевт» Стефан Кісслінг забиває перший гол «Копенгагену». (з сайта УЄФА.)

Пройшовши в третьому раунді кваліфікації Ліги чемпіонів «Дніпро», данський «Копенгаген» у двох матчах не пропустив жодного м’яча. Проте в першому, домашньому, поєдинку наступного етапу підопічні Столе Сольбаккена аж тричі мусили виймати м’яч із сітки своїх воріт. Вочевидь для серйозно омолодженого данського віце-чемпіона німецький «Байєр» виявився не рівнею. Звісно, два м’ячі, які данці в рідних стінах забили «фармацевтам» у відповідь, залишають їм шанси на сприятливий підсумок двоматчевого протистояння, утім вони виглядають зовсім мізерними, адже, по суті, для проходження до групового раунду Суперліги «Копенгагену» потрібно вигравати на «Бай-Арені» з різницею в два м’ячі. Завдання й справді важке для виконання.

Натомість в інших поєдинках «плей-оф» кваліфайн-раунду, які було зіграно у вівторок, фаворити протистоянь визначитися не змогли. Не гарантують спокійного життя «Зальцбургу» та «Стяуа» мінімальні домашні перемоги над «Мальме» та «Лудогорцем» відповідно. Та й «Арсеналу» з «Атлетико» навряд чи варто радіти гостьовим «мировим», які вони розписали з «Бешикташем» та «Наполі».

Проте наставнику «Атлетико» Ернесто Вальверде, команда якого вперше з 1998 року бере участь у Лізі чемпіонів, результативна нічия з потужними неаполітанцями дала привід для оптимізму.

«Не знаю, чи варто нас тепер вважати фаворитами; мені байдуже, але ми досягли хорошого результату. Забили в Неаполі, а це означає, що «Наполі» будуть потрібні голи на «Сан-Мамесі». Ми проявили міцний характер, іноді домінували в матчі з іменитою командою, у якої багато футболістів мають великий досвід виступів у Лізі чемпіонів», — заявив наставник басків. Зазначимо, що від поразки італійців урятував диво-гол новоспеченого віце-чемпіона світу, аргентинця Гонсало Ігуаїна.

Водночас головного тренера лондонського «Арсеналу» Арсена Венгера після «сухої» нічиєї в Стамбулі більше непокоїла пляшка, якою в нього жбурнули фанати «Бешикташа». «Коли я заходив у підтрибунне приміщення, в мене влучила пляшка з водою. Про цей інцидент я вже доповів в УЄФА», — сказав французький наставник «канонірів».

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Четвертий кваліфікаційний раунд (перші матчі, поєдинки вівторка). «Шлях представників ліг». «Бешикташ» (Туреччина) — «Арсенал» (Англія) — 0:0 (вилучення: Ремзі, 80 («А»)), «Копенгаген» (Данія) — «Байєр» (Німеччина) — 2:3 (Йоргенсен, 9; Амарті, 12 — Кісслінг, 5; Белларабі, 31; Мін, 42), «Наполі» (Італія) — «Атлетик» (Іспанія) — 1:1 (Ігуаїн, 68 — Муніаїн, 41).

«Шлях чемпіонів». «Зальцбург» (Австрія) — «Мальме» (Швеція) — 2:1 (Шимер, 16; Соріано, 54 — Форсберг, 90), «Стяуа» (Румунія) — «Лудогорець» (Болгарія) — 1:0 (Кіпчу, 88).

* * *

Суперкубок Іспанії. Перший матч. «Реал» — «Атлетико» — 1:1 (Х. Родрігес, 81 — Р. Гарсія, 88). Рахунок у поєдинку відкрив новачок «королівського» клубу, найкращий бомбардир ЧС-2014, колумбієць Хамес Родрігес.