НОВИНИ ПЛЮС

19.08.2014

Путін хоче зустрічі з Порошенком?

Президенти країн Митного союзу, зокрема Росії, готові зустрітися з Президентом України Петром Порошенком за участі представників ЄС і США. Про це повідомив посол Республіки Білорусь в Україні Валентин Величко вчора на прес-конференції в Києві. «Путін, Назарбаєв та Лукашенко підтвердили (готовність брати участь у зустрічі). І це передано нашим президентом, доведено до Президента України Петра Олексійовича Порошенка», — заявив посол. При цьому він зазначив, що лідери країн Митного союзу виступили за те, щоб у зустрічі взяли участь представники США чи ЄС. Коли буде досягнуто (домовленості) щодо формату цієї зустрічі, тоді оголосять дату», — додав Величко. Раніше дипломатичні джерела в Брюсселі повідомили, що в рамках нового тристороннього формату Україна—Росія—ЄС має відбутися зустріч Порошенка та Путіна.

Міліція стрілятиме без попередження. В зоні АТО

Президент Петро Порошенко підписав зміни до закону про міліцію щодо умов застосування сили, спеціальних засобів і вогнепальної зброї у районі проведення АТО. Документ надає право правоохоронцям застосовувати без попередження заходи фізичного впливу, спеціальні засоби і вогнепальну зброю проти осіб, які відповідно до закону «Про боротьбу з тероризмом» визнаються терористами та займаються тероризмом. «Це дозволить підвищити рівень безпеки працівників міліції під час проведення АТО та сприятиме більш ефективному виконанню ними завдань зі знешкодження терористів під час проведення антитерористичної операції», — йдеться у повідомленні прес-служби Президента.

Турчинов вважає, що через 5 років Україна вступить у ЄС та НАТО

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов вважає, що протягом п’яти років Україна проведе всі реформи, необхідні для вступу до ЄС, і буде готовою до нього вступити. Про це він заявив учора в інтерв’ю балтійському інформаційному агентству BNS, повідомляє прес-служба парламенту. Крім того, за словами Турчинова, Україна також має стати членом НАТО. «Україна повинна стати членом Європейського Союзу та Північноатлантичного Альянсу. Це буде надійною гарантією від агресивних прагнень Росії», — сказав він. Турчинов додав, що українська влада розуміє «неможливість реалізувати за один день» це прагнення. «Ми ставимо перед собою п’ятирічний план євроінтеграції», — заявив він.

Суд вирішив: Портнов до масових убивств не причетний

Печерський районний суд Києва задовольнив перший iз восьми позовів, поданих екс-першим замом глави адміністрації Президента Андрієм Портновим до Генеральної прокуратури України про захист честі, гідності та ділової репутації. Про це повідомив адвокат Андрія Портнова Станіслав Нікітін. Адвокат поінформував, що суд постановив визнати недостовірною і такою, що порушує права Портнова, інформацію щодо його нібито причетності до масових убивств активістів на Майдані в центрі Києва під час зимових подій 2014 року. Суд також визнав недостовірною інформацію про те, що його розшукують правоохороннi органи. Печерський суд зобов’язав Генпрокуратуру спростувати вказану інформацію й опублікувати це спростування на сайті Генпрокуратури України.