МОЗАЇКА

19.08.2014

Динамівці зіграли в зоні АТО

У Сіверськодонецьку на стадіоні «Хімік» позавчора відбувся товариський матч між командою ветеранів київського «Динамо» та збірною сил АТО на Луганщині. Динамівців очолив Володимир Безсонов, якого тут знають ще як одного з тренерів луганської «Зорі», і взагалі склад киян був цілком «зоряний» — Іван Яремчук, Віталій Косовський, Віктор Хлус та інші.

Команди грали два тайми по 30 хвилин і розійшлися результативною нічиєю — 3:3. На трибунах майоріли всуціль синьо-жовті прапори: вболівальники скандувати «Слава Україні! — Героям слава!» та виконували відому пісню про президента Росії.

Суд арештував акції «Металіста» та його власника

Господарський суд Києва своїм рішенням від 15 липня заарештував кошти та майно компанії ВЕТЕК, що належить «младоолігархові» часів Януковича Сергію Курченкові. Серед арештованих активів бізнесмена — акції харківського ФК «Металіст», стадіон і клубна база.

Арешт «у порядку забезпечення позову» накладено за позовом київського ТОВ «Інтретрансгруп», яке намагається стягнути 1,2 млрд. боргу з «Брокбізнесбанку», що теж належав Курченку, а тепер перебуває на стадії ліквідації.

Також суд заборонив відчужувати майно та акції ФК «Металіст» і його контролюючої компанії.

У заяві, опублікованій на офіційному сайті харківського клубу, вимоги до нього названо «незаконними і необґрунтованими», а арешт його нерухомого майна та акцій — «таким, що не має правових підстав». «Металіст» вчинив необхідні дії для оскарження позову і очікує, що накладений арешт буде скасовано, а в позові заявнику — відмовлено.

Справа кримських клубів

У Міжнародній федерації футболу кажуть, що вони знають про зіграні матчі кримських клубів у Кубку Росії, але ухвалять рішення щодо можливих санкцій після того, як отримають інформацію від УЄФА. Про це повідомляє російське видання «Советский спорт».

Тим часом СКЧФ (Севастополь) минулої суботи вже встиг зіграти під егідою Російського футбольного союзу і другий матч. В 1/128 фіналу Кубка Росії «моряки» здолали ФК «Сочі», який перед тим вибив із розіграшу ялтинську «Жемчужину»: основний і додатковий час — 0:0, пенальті — 6:5. А ось у другому дивізіоні кримські команди досі так і не стартували.

Санкції проти «Волині»

Із «Волині» можуть зняти 6 очок через борг перед екс-футболістом луцької команди Олег Герасимюком. Лучани винні півзахисникові зарплату за вісім місяців ще з 2012 року і досі не розрахувалася. Навесні клуб через це вже позбавили 3 очок, і тепер — якщо протягом десяти днів платіж не пройде — КДК ФФУ може застосувати суворіші санкції.

Латиноамериканці міняють клуби

Харківський «Металіст» продав у «Шахтар» бразильського захисника Марсіо Азеведо і готовий розглянути пропозиції потенційних покупців по всіх футболістах, які не повернулися в команду перед початком поточного сезону. Це Соса, Бланко й Гомес. Наразі аргентинець Джонатан Крістальдо вже перейшов до бразильського «Палмейраса», підписавши, як і Азеведо, 4-річний контракт. Суми трансферів невідомі.

Півзахисник київського «Динамо» Факундо Бертольйо відданий в оренду до клубу аргентинської прімери «Тігре».

Воронін не планує завершувати кар’єру

Екс-гравець збірної України Андрій Воронін не збирається завершувати ігрову кар’єру й активно займається пошуками нового клубу. Агент форварда Андрій Головаш каже, що Воронін не розглядає варіанти з Росії, натомість має кілька інших варіантів. Подейкують, серед них є й київське «Динамо». Нагадаємо, за спиною 35-річного вихованця одеського футболу — виступи за «Майнц», «Кельн», «Байєр», «Ліверпуль», «Герту», «Фортуну» й московське «Динамо».