ХРОНІКА

19.08.2014

Баскетбол

Веселіше пішли справи на тренувальних зборах у чоловічої збірної України, яка, нагадаємо, вже наприкінці наступного тижня стартує на чемпіонаті світу в Іспанії. Підопічні Майка Фрателло виграли перші матчі цього літа. На міжнародному турнірі в місті Антіб, що на Лазуровому узбережжі Франції, «синьо-жовті» спершу поступилися команді Австралії — 65:74 (12:18, 19:15, 21:19, 13:22; Джетер — 14 очок), але потім здивували публіку перемогою над господарями змагання — чинними чемпіонами Європи. Збірна Франції була бита з рахунком 63:56 (13:18, 20:12, 16:17, 14:9; Джетер — 23). Насамкінець наші хлопці декласували філіппінців — 114:64 (Липовий — 16, Мішула — 14).

Тепер 20-21 серпня команда Фрателло ще зіграє на турнірі в Барселоні, останньому перед «мундіалем».

Хокей

Виконавчий комітет Федерації хокею України відкликав заявку нашої країни на організацію та проведення чемпіонату світу з хокею 2015 року в дивізіоні І, група А. «На жаль, ми не можемо бути повністю захищеними від того, що політичне напруження в Україні не стане на заваді для іноземних гостей та вболівальників, які захочуть відвідати свято хокею в Донецьку», — повідомив президент ФХУ Анатолій Брезвін.

Раніше Міжнародна федерація хокею дозволила Україні перенести ЧС-2015 із Донецька в інше місто країни. Але, вочевидь, до безпекових питань додалися проблеми з браком фінансування вітчизняного хокею.

Після відмови України свою готовність прийняти першість світу в дивізіоні 1А оголосила Польща, але рішення щодо цього ще має ухвалювати МХФ.

Бокс

Дружина російського «супертяжа» Магомеда Абдусаламова подала позов проти промоутерської компанії K2 братів Кличків. Абдусаламова звинувачує промоутерів у затримці надання медичної допомоги її чоловікові. У рамках боксерського шоу К2 Магомед проводив десятираундовий бій із підопічним Кличків кубинцем Майком Пересом та зазнав відчутних травм. Абдусаламову зробили операцію на мозку, і тепер він імовірно ніколи не зможе ходити й говорити. Компанія Кличків переадресувала позов страховій компанії.