Сміх крізь сльози

13.08.2014
Сміх крізь сльози

Робін Уїльямс.

Кажуть, відомі коміки та клоуни поза сценою чи екраном рідко бувають веселими. От і чудовий голлівудський актор Робін Уїльямс, чиї комедійні ролі змушували хапатися за животи від сміху навіть найбільш незадоволених життям буркотунів, страждав від депресії. Позавчора опівдні його знайшли мертвим у власному будинку в місті Мейрін, штат Каліфорнія.

Як повідомляє Бі-Бі-Сі, поліція приїхала на виклик сусідів, коли актор уже не дихав. Головною версією слідства є самогубство через повішення, хоча остаточні висновки буде оголошено тільки після всебічного розслідування.

У липні ЗМІ повідомляли, що 63-річний Уїльямс, який раніше страждав від проблем з алкоголем і наркотиками, проходив програму з «підтримання тверезості» у реабілітаційному центрі. За словами його менеджера Мари Буксбаум, впродовж кількох останніх місяців актор боровся з глибокою депресією.

«Я втратила чоловіка і свого найкращого друга, а світ — одного зі своїх найулюбленіших артистів і найкращих людей. Моє серце розбите. Але ми сподіваємося, що в центрі уваги буде не смерть Робіна, а незліченні моменти радості й сміху, які він подарував мільйонам», — йдеться в заяві вдови актора Сьюзан Шнайдер. В Уїльямса залишилося троє дорослих дітей від двох попередніх шлюбів.

«Він дарував свій непересічний талант тим, хто його найбільше потребував — від військовослужбовців, які служать за кордоном, до волоцюг. Це був унікальний чоловік», — сказав президент США Барак Обама, висловивши співчуття родині померлого.

«Робін був блискавкою комедійного таланту, а наш сміх був громом. Він був моїм другом, і я не можу повірити, що його вже немає»... — заявив вражений цією смертю режисер Стівен Спілберг.

Уїльямса вперше помітили завдяки кумедному виконанню ролі інопланетянина у телешоу «Морк та Мінді» 1970-х років. Навіть уже у статусі голлівудської зірки актор часто виступав як естрадний комік. Серед його найвідоміших фільмів — «Пробудження», «Товариство мертвих поетів», «Фішер Кінг», «Доброго ранку, В’єтнам», «Джуманджі», комедія «Місіс Даутфайєр». За роль у стрічці «Розумник Уїлл Хантінг» Американська кіноакадемія нагородила його премією «Оскар». 1997 року тижневик «Ентертейнмент уїклі» назвав його «найсмішнішою людиною на планеті».

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>