НОВИНИ ПЛЮС

07.08.2014

Україна готує власні санкції проти РФ

Урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій П’ятницький повідомив, що 12 серпня будуть оголошені перші результати роботи над списком санкцій відносно РФ. Він пояснив, що обмеження будуть застосовуватися до російських юридичних та фізичних осіб. А тим часом уряд Японії ввів додатковий пакет санкцій щодо 40 громадян Російської Федерації. Вони торкнуться, зокрема, екс-Президента України Віктора Януковича, виконуючого обов’язки глави Республіки Крим Сергія Аксьонова, радника голови Ради міністрів Криму Рустама Теміргалієва, прокурора Республіки Крим Наталії Поклонської, «міністра оборони» самопроголошеної Донецької народної республіки Ігоря Стрєлкова, «прем’єр-міністра» «ДНР» Олександра Бородая та інших осіб, які, на думку японської влади, причетні до дестабілізації ситуації в Україні та анексування Росією Криму.

Квіт покарає викладачів-сепаратистів

Жоден викладач, який доклав рук до дестабілізації ситуації на Сході, не працюватиме в системі освіти. Про це в ефірі «Громадське ТБ» повідомив міністр освіти та науки Сергій Квіт. «Жоден викладач, який брав участь в організації так званих референдумів, ідеологічно заперечував українську державність і виступав з відкритими закликами до повалення цієї державності, — жоден цей викладач не буде працювати в системі освіти», — сказав міністр. За словами Квіта, «цих людей не можна допускати до дітей», бо «це аморально і протизаконно». Нагадаємо, раніше Міністерство освіти і науки заявило про необхідність звільнення педагогів, які заплямували себе підтримкою так званих «Донецької народної республіки» та «Луганській народної республіки» або пособництвом ним.

Німецький хостер — на боці Росії

Протягом найближчої доби Росія може повністю заблокувати український сайт «Главком». Про це повідомляє саме видання. Німецький хостер, що обслуговує «Главком», повідомив, що готовий виконати вимогу російської влади, яка зажадала від видання видалити інформацію про сепаратизм у Росії. Федеральна служба з нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) направила листа до німецького хостера — компанії Hetzner Online AG, в якому вимагає вчинити тиск на український ЗМІ — інформаційне агентство «Главком». Конфлікт виник через матеріал, який розмістив «Главком» і в якому йшлося про «Марш за федералізацію Сибіру», запланований на 17 серпня. Аналогічними санкціями Роскомнагляд погрожує й іншим українським виданням, котрі розмістили ту ж саму інформацію.