ХРОНІКА

05.08.2014

Патріотизм

Українська спортсменка Наталія Годунко продає свою золоту медаль, здобуту в командній першості на чемпіонаті світу з художньої гімнастики 2001 року, щоб підтримати українську армію.

Як повідомив у «Фейсбуці» музикант Сашко Положинський, «безліч раритетних сувенірів для вболівальників та прихильників виставлено на інтернет-аукціоні [на підтримку армії]. Моя подруга Nataliia GOdunko також виставила деякі свої речі. Серед них — золота медаль чемпіонки світу. Мені шкода, що GО вирішила її продати, однак торги вже почалися». З аукціону продаються також боксерські рукавиці Олександра Усика, речі інших зірок спорту.

Теніс

Турнір ITF у Ванкувері (призовий фонд — 100 тис. дол.). Другий раунд. Цуренко (Україна) — Опранді (Швейцарія) — 6:3, 3:0; Бренгл (США) — Савчук (Україна) — 6:0, 6:1. Чвертьфінал. Цуренко — Бабош (Угорщина, 1) — 6:3, 6:1. Півфінал. Цуренко — Мухаммад (США) — 6:4, 6:3. Фінал. Цуренко — Гайдошова (Австралія, 2) — 6:3, 2:6, 6:7 (3:7).

Турнір ITF у Бад-Заульгау (25 тис. дол.). Півфінал. Заневська (Україна, 1) — Бургер (Нідерланди, 3) — 6:3, 6:1; Се (Бразилія) — Калініна (Україна, 7) — 6:3, 6:3. Фінал. Заневська — Се — 6:0, 6:4.

Турнір ITF у Пльзені (25 тис. дол.). Фінал. Васильєва (Україна, 2) — Аллертова (Чехія, 4) — 1:6, 1:6.

* * *

«Ф’ючерс» в Астані (15 тис. дол.). Фінал. Молчанов (Україна, 1) — Ті Чень (Тайвань, 2) — 6:3, 6:4.

Баскетбол

Юнацька збірна України з баскетболу U-18 здобула путівку в дивізіон A чемпіонату Європи. На турнірі дивізіону В в Софії юні підопічні Максима Міхельсона забезпечили собі підвищення в класі, перемігши у півфіналі команду Фінляндії — 65:64 (Михайлюк (22 + 10 підбирань)). А ось у фіналі «синьо-жовті» грали вже вочевидь упівсили й поступилися німцям — 40:64.

Хокей

Російський фахівець Андрій Назаров став головним тренером збірної Казахстану. У минулому сезоні він очолював ХК «Донбас» і національну команду України, однак після загострення на Донеччині суспільно-політичної кризи отримав дозвіл піти з клубу в «Барис» (Астана), а відтак — змінити і збірну. Федерація хокею України подякувала Назарову за плідну співпрацю та побажала подальших успіхів у кар’єрі.

Бокс

Чемпіон світу в суперважкій вазі за трьома версіями Володимир Кличко найняв особистого охоронця та фахівця з промислового шпигунства. Георгій С. має захистити українця від Шенона Бріггса. Під час перебування Кличка у Флориді американець кілька разів влаштовував провокації проти нашого співвітчизника, вимагаючи від того чемпіонського бою. Днями Бріггз увірвався до ресторану, де харчувався Володя, почав хамити і їсти з тарілки Кличка. У відповідь той вилив американцеві на голову склянку води.

Наразі Кличко завершив у США початкову фазу підготовку до поєдинку проти обов’язкового претендента на титул IBF болгарина Кубрата Пулєва і вилетів на спаринг-сесію до Австрії.

Шахи

Всесвітня шахова Олімпіада (Тромсе). Чоловіки. 1-й тур. Україна — Туніс — 4:0 (Руслан Пономарьов та Антон Коробов — перемоги білими, Павло Ельянов та Олександр Моісеєнко — перемоги чорними). 2-й тур. Норвегія-2 — Україна — 2:2 (Василь Іванчук — поразка чорними, Ельянов — нічия білими, Коробов — нічия чорними, Моісеєнко — перемога білими).

Жінки. 1-й тур. Люксембург — Україна — 0:4 (Ганна Ушеніна та Інна Гапоненко — перемоги білими, Марія Музичук і Наталія Жукова — перемоги чорними). 2-й тур. Україна — Австралія — 3:1 (Музичук — нічия білими, Ушеніна — нічия чорними, Жукова — перемога білими, Гапоненко — перемога чорними).