Трагічні знахідки

Трагічні знахідки

До Харкова прибув черговий потяг із фрагментами тіл пасажирів злощасного «Боїнга-777» малайзiйських авіаліній, збитого терористами в небі над Донбасом. Як повідомив журналістам керівник пошукової місії Нідерландів Пітер Ян Алберсберг, iз поваги до почуттів рідних і близьких жертв трагедії, він не може говорити про якусь певну кількість.

Політ російського «Джмеля»

Політ російського «Джмеля»

Учора на світанку був обстріляний Харківський обласний військовий комісаріат. «Харків не спить. 2:35 ночі. В районі Холодної гори прогриміло 3 потужні вибухи, чути автоматні черги», — повідомили користувачі «Фейсбуку» на сторінці «Харківська республіка».

Красиво і комфортно

Красиво і комфортно

Останнім часом на теренах України котиться хвиля патріотизму та «любові» до всього українського. Громадські активісти та просто небайдужі люди розфарбовують мости, стіни будинків у синьо-жовтi барви, на вікнах багатоповерхівок красується національна символіка, а замість такого звичного «Привіт» можна часто почути «Слава Україні!».

Наліт на «Антонова»

Наліт на «Антонова»

Неспокійною виявилася для працівників авіаційного заводу «Антонов» минула п’ятниця. О 10-й ранку група з 16 кремезних молодиків спробувала захопити документи і печатку підприємства. «Бойовики» зламали турнікети і вдерлися до кабінету генерального директора, однак їм на заваді стала самооборона заводу. Близько 150 працівників оточили «бойовиків» і вигнали їх iз території держпідприємства.

«Біженка» Надія

«Біженка» Надія

Воронезький обласний суд Росії після чергового допиту української льотчиці залишився при своїй думці, що ніякого викрадення льотчиці не було. Такого «геніального» висновку слуги російської Феміди дійшли на підставі «свідчень кількох працівників дорожньо-патрульної служби області», які нібито згадали, як Надія перетинала українсько-російський кордон.

За вашу і нашу свободу

За вашу і нашу свободу

Ще з перших днів Майдану білоруський національний біло-червоно-білий стяг, разом із польськими та грузинськими, вирізнявся на фоні українських знамен. Та й нині білоруські активісти і в себе на батьківщині, і в Україні, і по всьому світові продовжують боротися за права людини й виступати проти російської агресії.

«Не треба нас рятувати»

«Не треба нас рятувати»

Гарна звичка обговорювати глобальні питання на велелюдних зібраннях, схоже, від Києва поширилася на всю Україну. Причому навіть на ті регіони, які ще донедавна були форпостом сепаратистів. Так, у звільненому від бойовиків Слов’янську цієї неділі близько півтисячі людей, які зібралися в центрі міста, звернулися з ультиматумом до виконувача обов’язків мера Олександра Самсонова написати заяву про відставку.

На Донецьк!

На Донецьк!

Президент Петро Порошенко переконаний, що українці з притаманними їм волелюбством і патріотизмом зуміють відстояти свою державу, відновити та захистити її територіальну цілісність, а також зламати «імперські плани іншої країни». Утім глава держави не поспішає називати приблизні терміни ліквідації терористів на Донбасі та завершення АТО.

Всі статті рубрики