НОВИНИ ПЛЮС

30.07.2014

«Солідарність» проведе з’їзд і обере головою Луценка?

3 серпня має відбутися з’їзд партії «Солідарність». Про це виданню «Капітал» розповів керівник Київської міськорганізації партії, депутат Київради Ігор Кононенко. За його словами, цього тижня закінчуються регіональні збори та конференції для висунення делегатів. «Остаточного рішення ще не прийнято, з’їзд заплановано за участю Президента, тому ми підлаштовуємося під його графік», — уточнив Кононенко.

А тим часом голова партії Юрій Стець заявив, що вирішив скласти свої повноваження. «На з’їзді оберуть нового голову партії і склад центральної ради. Думаю, Порошенкові буде запропонована посада почесного президента, але ми ще не обговорювали з ним цього питання», — сказав Стець. Він уточнив, що кандидатами в центральну раду є 10 керівників обласних організацій, але питання про голову партії ще обговорюють. «Я думаю, це може бути Юрій Луценко, але рішення за ним і за з’їздом», — зазначив Стець.

Яценюк знайде гроші на армію

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк пообіцяв підписати постанову про виділення грошей на потреби армії, навіть якщо Верховна Рада не ухвалить відповідний закон. Про це він сказав в ефірі «Свободи слова» на ICTV. «Зараз я особисто сиджу на телефонах і фактично обдзвонюю кожного депутата, який може дати голос. Тому що цю справу я особисто повинен довести до кінця — прийняти закон, профінансувати армію, отримати 1,5 млрд. доларів від Світового банку та МВФ. Це справа моєї особистої честі і це справа країни в цілому та виживання України», — підкреслив Яценюк.

Окрім того, Яценюк запевнив, що його заява про відставку не була емоційним рішенням. «Я особисто як Прем’єр-міністр країни дізнався про розпад коаліції по телевізору. Усвідомлюючи те, що коаліція розпалася, вони під дулом автомата не будуть голосувати за законопроекти, внесені урядом», — сказав він, додавши, що через це вирішив звільнитися. Водночас Яценюк підкреслив, що протистояння між Президентом та Прем’єром «ніколи та за жодних обставин» не буде.

Суд залишив від вартою Галину Шепелєву

Апеляційний суд визнав законним й залишив у силі запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для дружини колишнього депутата Верховної Ради Олександра Шепелєва Галини. Як відомо, Генеральна прокуратура підозрює Галину Шепелєву в привласненні коштів банку «Родовід Банк». А чоловіка Шепелєвої, колишнього депутата від «Батьківщини», підозрюють у розтраті банківських коштів та в організації замаху на вбивство.

Кабмін звільнив Олександра Кацубу

Кабінет Міністрів звільнив заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» Олександра Кацубу. Згідно з документом, оприлюдненим на урядовому порталі, Кацубу звільнено з посади за власним бажанням. Його вважають причетним до корупційної закупівлі так званих «вишок Бойка» за значно завищеною ціною. З лютого 2014 до нинішнього часу він перебував на лікарняному, що заважало його звільненню. У середині липня повідомляли, що Кацуба все ще розраховує повернутися на роботу в «Нафтогаз».

Порошенко призначив «губернатора» Миколаївщини

Президент Петро Порошенко призначив головою Миколаївської обласної державної адміністрації Вадима Мерікова. Про це йдеться в указі Президента від 28 липня. Попереднім указом Порошенко звільнив Миколу Романчука з посади голови Миколаївської ОДА. Меріков на даний час є депутатом Верховної Ради від партії «Батьківщина», членом парламентського комітету з питань економічної політики.